Küçük: Süleyman Demirel reformcu olamadı

Kanal 24'te Ersoy Dede ile Cem Küçük'ün yaptığı Günün Manşeti programında, Cem Küçük gece yarısı hayatını kaybeden 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Cem Küçük Süleyman Demirel 


Süleyman Demirel ' in iktidara geldikten sonra Menderes ' in posterlerini imha ettirdiğini söyleyen Küçük “Süleyman Demirel, Adnan Menderes ' in bürokratıydı. Su işleri genel müdürü olarak o zaman barajlar, yollar falan bu tür işlerde çok başarılıydı. Nitekim 1. İstanbul Köprüsü onun başarısıydı. Demirel 63 ' te Adalet Partisi ' nin başına geldikten sonra, Adnan Menderes ' in bütün posterlerini imha ettirmiştir. Demirel 60 darbesine giderken, askerinin ne kadar sert olduğunu, Menderes ' i idam ettirdiğini, Rüştü Zorlu ' yu, Hasan Polatkanı idam ettirdiğini görünce Demirel askerden 1960 yılında askerden çok korktu.” dedi.

DEMİREL REFORMCU OLAMADI

1965 ' te Adnan Menderes ' in mirasıyla beraber %53 ile başa geldiğini buna rağmen Demirel ' in askerden korktuğunu belirten Cem Küçük şunları kaydetti:

1965 – 1971 bir başarı evet %7 kalkınma, %5 enflasyon vardır ama unutulmasın ki bütün hamlelerinin hepsi kamu yatırımlarıdır. Bu yatırımların daha sonra %90 ' ı battı. Demirel, Özal gibi çok zeki biri değildi. Demirel daha devletçi kafadan giden bir devlet adamıydı. Şunu da söyleyelim ki Demirel askerden korkan bir devlet adamıydı. O yüzden ben Demirel ' i şu yüzden eleştiririm, %53 ' le iktidara geliyorsun 1965 ' te ve bu halkın gerçek temsilcisi olamıyorsun. Menderes – Özal – Erdoğan reformcu bir ekoldür, Demirel – Mesut Yılmaz – Çiller bunlar daha devletçi, daha cesur olmayan, daha pısırık giden ekipti. O yüzden reformcu olamadılar, bir medya yaratamadılar.
17 Haziran 2015 Çarşamba günü yayınlandı