Nasa, Mars'ta Hayat Olması Mümkün

NASA'nın Mars keşif aracı Curiosity'den gelen son bilgiler, Kızıl Gezegen'de geçmişte yaşam olabileceğini gösteriyor.NASA bilim adamları, Curiosity'nin gönderdiği kaya örneklerindeki mineral analizlerinin Mars'ta hayatın var olmuş olabileceğini gösterdiğini duyurdu.
Jeoloji Kaliforniya Teknoloji 


Bilim adamlarına göre, analizler, 7 milyar yıl önce Mars yüzeyinin bol su ve mineral kaynaklarıyla kaplı, mikrobik canlıların yaşaması için oldukça uygun bir yer olabileceğini ifade etti.
Mars'tan gelen son bulgulara ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen bilim adamları, mikrobik canlıların varlığına dair henüz kesin bir bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Bir zamanlar suyun içinde bulunduğu düşünülen bir kaya üzerinde kil mineralleri ve sülfata rastlanan analizlerde, dünyamızdaki benzer bir hayat için gerekli olan organik bileşenlerin ise izine rastlanmadı.NASA projesi için çalışan Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü Jeoloji Profesörü John P. Grotzinger buna karşın, muhtemelen su kaynaklarının bulunduğu çevrede hayatı destekleyen yaşanabilir bir ortamın tespit edildiğini belirtti.

Özellikle, incelenen kayalardaki sülfür, nitrojen, hidrojen, oksijen, fosfor ve karbonun, önemli yaşam kaynakları olduğuna dikkat çeken Prof. Grotzinger, minerallerin yanı sıra, sülfüt ve sülfidin de, primitif mikrobik canlıların tüketebileceği yiyecekler olduğunu kaydetti. Grotzinger, ' Bu mineraller tıpkı bir batarya gibi, hayat için bir enerji kaynağı oluşturabilir ' ifadesini kullandı.
13 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı