Müslümanlar Google Ve Youtube'u Protesto Ettiler

İngiltere ' de yaşayan Müslümanlar Google ' nin Londra binası önünde toplanarak Youtube ' da yayınlanmaya devam eden Hz. Muhammed ' e hakaret içeren ' Müslümanların Masumiyeti ' filminin yasaklanması için protesto gösterisinde bulundu.
İngiltere Youtube Google Londra Müslüman 


Binlerce Müslüman ' ın katıldığı protesto gösterisi için İngiliz polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi. ' Peygamberimiz namusumuzdur ' pankartları taşıyan grup Google binası önünde tekbir getirdi ve sloganlar attı. Filmin yayınlanması üzerine kurulan Müslümanlar Eylem Grubu, İngiltere ' nin dört bir yanından binlerce Müslüman ' ı bir kez daha Google binası önünde buluşturdu. Müslümanlar Eylem Grubu Temsilcisi Şeyh Tevfik İshak İHA ' ya yaptığı açıklamada, “Burada dünyaca tanınan ve aynı zamanda Youtube ' yi de bünyesinde bulunduran Google ' yi protesto etmek için bulunuyoruz. Bu film Peygamberimize karşı yapılmış büyük saygısızlık. Google dünyaya iyilik saçtığını söylüyor ve bizler de bu filmin yayınlanmasının durdurulmasını istiyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed dünyaya mutluluk, gerçeklik ve ahlak getirdi. Eğer Google iyilik saçıyorsa bu kötü filmi durdurmalı. Müslümanlar bu filmle aşağılandı. İnanılmaz derecede sinirliyiz ve öfkemizi düzenlediğimiz protesto ile barışçıl bir şekilde göstereceğiz. Google bu yaptığından utanmalı” dedi.

Hicaz Grubu üyesi Şeyh Fazıl Ekteb Sıddıki ise, “Bugün burada Google ve Youtube ' yi kibar bir şekilde değerlerimize yapılan saldırıyı durdurmalarını istemek için bulunuyoruz. Yapılanlar Müslüman dünyasına karşı büyük bir saygısızlıktır” ifadelerinde bulundu.

Londra ' daki Google Binası önünde toplanan on binden fazla Müslüman tekbirler eşliğinde öfkelerini dile getirdi ancak Google, video kurallarına uygun bulduğu filmi yayınlamaya devam edeceğini açıklamıştı.
15 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı