İPhone 5 Tanıtım Görüntüleri

Apple'ın bugün San Francisco'daki Yerba Buena Sanat Merkezi'nde tanıtımını yaptığı yeni iPhone modeli iPhone 5 ile ilgili yayınladığı ilk tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. Video ile iPhone5'ta yeni gelen özelliklerin tamamını görmeniz mümkün.
Panorama San Francisco 


Eski iPhone modeline göre daha ince ve %20 daha hafif olarak geliştirilen yeni iPhone aynı zamanda genişletilmiş 4 inçlik ekranı ve yeni tasarımı ile dikkat çekiyor.Yeni iPhone 5 aynı zamanda kullanıcılara 3G ile 8 saat web, wifi ile 10 saat web, 10 saat video izleme, 40 saat müzik dinleme ve 225 saat bekleme süresiyle kullanışlı bir pil ömrü sunuyor.Geliştirilen A6 işlemcisi sayesinde 2 kat daha hızlı olacak olan iPhone 5, 150 Mbps destekli wifi ve 4G (LTE) desteğine sahip olacak.8MP kamerasıyla, 3264x2448 piksellik resimler çekebilecek olan iPhone 5, arka aydınlatma ve safir lens ile geliyor. Düşük ışıkta yüksek performansa ve foto çekimlerinde %40'a kadar daha hızlı olacak.Panorama çekim desteği ile 28MP'e kadar destek verecek, Full HD Video çekimi yapabilecek, titreşim engelleme özelliğine sahip olacak, yüz tanıma özelliği dışında, video çekerken fotoğraf çekmenize de izin verecek.

iPhone 5'te daha iyi bir ses kalitesi için ön, arka ve alt tarafta 3 mikrofon kullanılmış ve dış gürültü tamamen filtreleniyor.9 yıldır kullanılmakta olan şarj ve veri yolu için kullanılan bağlantı yolu değiştirilen iPhone 5, veri aktarımınını tamamen kablosuza dönüştürüyor. %80 oranında küçültülen 8 pinli bir şarj girişine sahip olacak.
27 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı