Evden çıkamayınca salatalık ve havuçtan piyano düzeneği kurdu

Ege Yılmaz'ın salatalık, havuç ve çeşitli aletler kullanarak piyano düzeneği tasarlaması
Teknoloji 

-Ege Yılmaz'ın düzenekte tuş yerine kullandığı havuç ve salatalıklara basarak ses çıkmasını sağlaması
-Ege Yılmaz'ın konuşması

( ESKİŞEHİR -ÖZEL)- Minik Ege’nin sebzeli piyanosu gerçeğini aratmadı- Ege Yılmaz: "Korona virüs nedeniyle evde kalmaktan sıkıldım, bende evde salatalıklar ve havuçlardan piyano yaptım" ESKİŞEHİR

- Korona virüs (Covid-19) sürecinde yaşından dolayı sokağa çıkamayan 7 yaşındaki Ege Yılmaz; tuşları havuç ve salatalıklardan oluşan, bilgisayar programı ve çeşitli teknolojik aletler kullanarak piyano düzeneği tasarladı. Korona virüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar neticesinde 20 yaş altı vatandaşlar günlerdir sokağa çıkamıyor. Eskişehir'de yasağa takılan Ege Yılmaz, tuşları havuç ve salatalıklardan oluşan bir piyano düzeneği kurdu. Eskişehir Ticaret Borsası İlkokulu 1. sınıf öğrencisi olan minik Ege, Korona sürecinde evde kalmaktan sıkıldığını söyledi.

"Virüsten sıkıldım piyano yaptım" Havuç ve salatalıkların yanı sıra arduino, kablo ve bilgisayar programları da kullanarak ses çıkmasını sağlayan minik Ege’nin tasarladığı düzenek gerçek piyanoyu aratmadı. Evde vaktini faydalı bir şekilde kullanan minik Ege, yaptığı düzeneği aşama aşama kayda almayı da ihmal etmedi. Virüsten dolayı dışarı çıkamadığı için evde sıkıldığını belirten Ege, "Korona virüs nedeniyle evde kalmaktan sıkıldım. Bende evde salatalıklar ve havuçlardan piyano yaptım" diye konuştu.

11 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlandı