Volkan Demirel'e küfür edilmesine Faik Gürses'ten sert tepki

A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile oynadığı karşılaşmada 90 dakikanın önüne geçen olaylar yaşandı. Isınma hareketleri sırasında taraftarların kendisine küfür ettiğini iddia eden Volkan Demirel, stattan ayrıldı. Bir süre sonra statta geri dönen Volkan Demirel'i görüntülemek isteyen basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında ise gerginlik yaşandı.
Volkan Demirel A Milli Futbol Takımı Kazakistan 


“BİZİM CAHİL TARAFTARLARIMIZ…”
Türk futbol tarihine geçen olayla ilgili son değerlendirme Spor yazarı Faik Gürses'ten geldi. NTV Spor'un canlı yayın konuğu olan Gürses, tek bir milli takımın olduğunu belirterek futbolculara yapılan protestoların ağır olduğunu ifade etti. Taraftarlarını eleştiren Gürses,
“Bizim cahil taraftarımız, kendini bilgilendirmemiş deneyimsiz insanlar stadın bazı yerlerine tünüyorlar ve oradan sosyal hayatlarında kimsenin yüzüne söyleyemediklerini sporcuya yönelik ifade ediyorlar. Bu iyi bir yaşam biçimi değil.” şeklinde konuştu.

“İNSANI CİNAYETE SÜRÜKLER”
Üzerinde Türk Bayrağı taşıyan bir futbolcuya edilen küfrün ülkeye edildiğini savunan Gürses, “Bu vatana, millete yapılan bir hakarettir. Üzerinde ay yıldız olan bir adama sen böylesin sen şöylesin, senin eşin çocuğu bu vaziyette diyebilir mi? Bu insanı cinayete kadar sürükler. Demek ki insanlar bu şekilde katil oluyor.” ifadelerini kullandı.

“CENAZEDE OLABİRDİK”
Maç sonrası yaşanan olay için ise “katlim” değerlendirmesi yapan Gürses, “Tek kilime ile vahşet. Meslektaşlarımızı linç etmeye kadar gitmişler. Bu işe karışanlar adalet önünde hesabını verecekler. Başına yumruk vuran şahıslar yerde yatan meslektaşlarımızın kafasına tekme atan insanlar adalet önünde hesap verecekler.” dedi. İnsanların ölebileceğine dikkat çeken Gürses, “Biz burada değil cenazede olabilirdik” şeklinde konuştu.
17 Kasım 2014 Pazartesi günü yayınlandı