Türkiye Estonya Maçı Geniş Özeti (2012)

Türkiye Estonya Maçı Geniş Özeti İzle... 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki ikinci maçında Estonya'yı konuk eden A Milli Takımımız, yaklaşık 70 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında net bir skorla galip geldi, gruptaki ilk 3 puanını elde etti..
Avrupa Dünya Kupası Brezilya 2014 Dünya Kupası Estonya 


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Marcin Borski yönetiyor. Borski'nin yardımcıları ise Rafal Rostkowski ve Tomasz Listkiewicz.

Milliler grubun ilk maçında geçtiğimiz haftasonu Hollanda'ya 2-0 yenilmişti. Estonya ise ilk maçta Romanya'ya kendi sahasında 2-0 kaybetmişti.

Kadıköy Canavarı!
2014 Brezilya elemelerine kötü başlayan milli takım, Estonya önünde üç puanı, üç golle almasını bildi. Karşılıklı kaçan goller, çalınmayan penaltı, verilmeyen gol ve çıkan kırmızı kartla ilginç görüntülerin yer aldığı maçı kazanıp, rahat bir nefes aldık. Kadıköy ' de alınan galibiyet gruptaki iddiamızı yeniden alevlendirdi.
Penaltı ve kırmızı kart!

Milliler maça etkili başladı. Nitekim; daha 7. dakikada Burak, bomboş durumda topu dışarı attı. Ardından Tolga ' nın hatalı pasında, Semih son anda araya girip, Oper ' e gol şansı tanımadı. Arkadan atılan uzun paslarla gole gitmek isteyen Estonya, 11 ' de amacına çok yaklaştı. Uzun pasta, topla buluşan Lindpere, gole giderken Ömer tarafından indirildi. Yan direğe çarpan top dışarı çıktı. Pozisyonda Polonyalı hakem penaltıyı vermedi. Aynı hakem, 19 ' da gole giden Burak ' ı indiren Jaagar ' ı ise oyundan attı. Ay, yıldızlı ekibimizde, her iki kanat verimsiz kaldı. Arda ' yı aralara kaçırıp, pozisyon yaratma düşüncesi de, rakibin alan savunmasına takıldı. Buna bir de, eksik kalan Estonya ' nın skoru koruma düşüncesi eklenince oyun her geçen dakika kilitlendi. Bu yarıya damgasını vuran bir başka olay ise; ısınmaya gönderilen, Selçuk ' a gösterilen müthiş destekti. Burak ' ın attığı golü, faul gerekçesi ile iptal eden hakem de, maçın önüne geçti.

Kaptan Sahne Aldı
Sıkışan oyunu açmakta güçlük çekerken ' Lejyonerler ' sahne aldı. Devre bitti bitiyor derken, 44 ' te Ömer ile atak başlattık. Arda ' nın pasında Emre, düzeltip müthiş vurdu: 1-0.

Selçuk, Selçuk...

İkinci yarıya anlaşılmaz bir stres içinde başladık. İşte bu dakikalar içinde stat, Selçuk sahaya sesleriyle inledi. 60 ' ta Sercan ' ın ortasına iyi yükselen Umut ağları havalandırdı: 2-0. Ancak farkın artması bile tribünlerin gazını almaya yetmedi. Genel istek üzerine oyuna dahil olan Selçuk, taraftara, attığı şık golle karşılık verdi. 75 ' te Arda ' nın pasını Hasan Ali kesti, Selçuk köşeye bıraktı: 3-0.

Türkiye:3 Estonya:0


Goller: Emre (Dk.44), Umut (Dk.60), Selçuk (Dk.75) (Türkiye)


12 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı