Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası

Erzurum'da düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası, oynanan final müsabakalarıyla sona erdi.Kazım Karabekir Spor Salonu'nda dün akşam oynanan final maçlarının ardından 49 kiloda Ferhat Pehlivan, 52 kiloda Erdal İnanlı, 56 kiloda Selçuk Eker, 60 kiloda Fatih Keleş, 64 kiloda Hüseyin Karslıoğlu, 69 kiloda Abdulkadir Köroğlu, 75 kiloda Erol Özkal, 81 kiloda Burak Aksın, 91 kiloda Bahram Muzaffer ve +91 kiloda Ali Eren Demirezen, altın madalya kazanan sporcular oldu.
Ahmet Küçükler Kazım Karabekir Erol Özkan Ali Eren Adnan Yılmaz 


Ayrıca, şampiyonada en teknik boksör Bünyamin Aydın, en dövüşken boksör Onur Şifa, en centilmen boksör de Erol Özkan seçildi. 26 Kasım'da başlayan şampiyonada, 52 ilden 374 sporcu şampiyonluk için mücadele etti. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. AK Parti Erzurum Milletvekili Yılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'e de boks eldiveni hediye edildi.

Öte yandan Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda yarışan Hüseyin Karslıoğlu, aynı ringe çıkan ağabeyini yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı