Su Sporları Festivali Sona Erdi

Fatih Belediyesi ' nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilk kez düzenlediği “Su Sporları Festivali” sona erdi. Yarışlarda dereceye girenlerin ödüllerini veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu organizasyonlar ülkemizi ve gençlerimizi tanıtıyor” dedi.
Haliç 19 Mayıs Fatih Belediyesi Kano 


19-20 Mayıs tarihlerinde Balat sahilinde düzenlenen “Fatih Belediyesi Su Sporları Festivali” kürek, kano, yelken ve dragon bot yarışları ile nefesleri kesti. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışlarda kanocular dereceye girebilmek için kıyasıya kürek çekti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye olarak Su Sporları Festivali'nin ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, ' Beklediğimizden daha fazla üniversiteli ve sporcunun katıldığı bir festival oldu. Kano, Kürek, Dragon Bot yarışları gerçekleşti. Yaklaşık 700 sporcumuzun katıldığı bir festival oldu. Değişik üniversitelerden müzik grupları katıldı. Ayrıca diğer kamu kuruluşları, şirketler yarışlara katıldılar. Ümit ediyorum önümüzdeki yıllarda çok daha güzel olur. Zaten Haliç'i biz su sporları merkezi olarak düşünüyoruz. Bir kültür vadisi olarak düşünüyoruz ' dedi.

Mustafa Demir, Haliç'te çeşitli organizasyonlar gerçekleştiklerini dile getirerek, Uluslararası festivallerle ve su sporları ile Türkiye ile gençlerin tanıtımına katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi. Daha sonra Başkan Demir, yarışlarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.
21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı