Stuttgart - Lazio: 0-2 Maç Özeti

Stuttgart - Lazio: 0-2 Maç Özeti ve Golleri İzle... UEFA Avrupa Ligi 3. tur mücadelesinde Lazio, deplasmanda Stuttgart'ı 2-0 mağlup etti. Çeyrek finale çıkma mücadelesi için Stuttgart ile deplasmanda karşılaşan İtalyan temsilcisi, elde ettiği galibiyetle büyük avantaj elde etti.
Lazio Stuttgart 


Avrupa Ligi'nde Stuttgart deplasmanına konuk olan Lazio, rakibini 2-0 mağlup ederek tur kapıını araladı. Konuk ekibin gollerini Honorato Ederson ve Ogenyi Onazi kaydetti.

Müsabaka karşılıklı ataklarla başladı. 7'de Ederson'un ceza sahası dışından şutu Ulreich'e takıldı. 9'da ise Traore'nin şutu kaleyi bulmadı. 21'de ise Bruno Pereirinha'nın pasında topla buluşan Ederson, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

Golün ardından Stuttgart oyunun kontrolünü eline aldı fakat ev sahibi ekip pozisyon bulmakta zorlandı. Hatta İtalyan temsilcisi daha tehlikeli ataklar geliştirdi. 31'de Candreva'nın kullandığı köşe vuruşunda kafayı Lorik Cana vurdu ama top direği sıyırdı. 41'de de Ederson'un yakın mesafeden kafa vuruşı dışarı gidince ilk devre Lazio'nun üstünlüğü ile sona erdi: 0-1.

İkinci yarıda da sahadaki görüntü değişmedi. Stuttgart topa sahip olsa da 63'üncü dakikaya kadar kaleye şut bile çekemedi. Zaten bu periyotta da Lazio 2'yi buldu. Ogenyi Onazi, 56'ncı dakikada Ulreich'i avladı ve skoru 2-0'a getirdi.

Bu golün ardından Stuttgart oyundan düştü. 63'te Shinji Okazaki'nin çektiği şut az farkla dışarı gitti. 71'de ise Lazio savunması, Gentner'in ceza sahası dışından çektiği şutu kaleye gitmeden engelledi. Ev sahibi ekibin son dakikalardaki baskısı da sonuç vermeyince Lazio galip geldi: 0-2.

İkinci maç, 14 Mart'ta İtalya'da oynanacak.
8 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı