'Sporcularda Öfke Kontrolü Stres Yönetimi' paneli - MUĞLA

"Sporcularda Öfke Kontrolü Stres Yönetimi" paneli - MUĞLA - Eski hakem Erman Toroğlu'nun konuşması - Detaylar"Sporcularda Öfke Kontrolü Stres Yönetimi" paneli - Eski hakem Erman Toroğlu: - "Stres ve öfke bende yüz üzerinden doksan. Futbolcuyken rakip futbolcular vuruyordu, küfür ediyordu, seyirci de ediyordu. Hakem oldum, topyekün küfür etmeye başladılar. Futbolcuyken takım arkadaşlarım vardı, taraftarım vardı. Hakemken yanımda kimse yok, tek başımaydım" - "Spor inanılmaz güzel bir şey. Her yaşta yapın. Bayanlarımız biraz az ilgi gösteriyorlar, öğleden sonra kek partileri yapıyorlar. Ondan sonra da 'bize su içsek yarıyor' diyorlar. Hangi yaşta olursa olsun spor yapın"MUĞLA (AA) - Muğla 'nın Bodrum ilçesinde, "Sporcularda Öfke Kontrolü Stres Yönetimi, Galibiyet - Mağlubiyet Psikolojisi" paneli düzenlendi.
Bodrum Göztepe Futbol Okulunca, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, futbolculuk ve hakemlik yaptığını, milli takımda oynadığını, şimdi de yorumculuk yaptığını söyledi.

Çok stresli bir insan olduğunu belirten Toroğlu, "Stres ve öfke bende yüz üzerinden doksan. Futbolcuyken, rakip futbolcular vuruyordu, küfür ediyordu, seyirci de ediyordu. Hakem oldum, topyekün küfür etmeye başladılar. Futbolcuyken takım arkadaşlarım vardı, taraftarım vardı. Hakemken yanımda kimse yok, tek başımaydım. Televizyon yorumu yaparken de yanımda kimse yok." diye konuştu.
Yaşamında öfke ve stresin düşmesi gerekirken giderek arttığını anlatan Toroğlu, şöyle konuştu:"Futbolcuyken birisi küfür ettiğinde, ya ben de ediyordum ya da vuruyordum, oyundan atılıyordum. Hakem oldum düdüğü elime aldım, bu sefer yetki bende oldu. Hakemken küfür ediyorlar ama bir şey yapamıyorsunuz. Spor yapan, evlilik yapan, çalışma alanındaki herkese tevsiye ediyorum, karşınızdaki bir şey yaptığı zaman bir yutkunun, mümkünse düşünerek mantıklı hareket edin."Okul döneminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı okulda okuduğunu da aktaran Toroğlu, "Ben onlarla yıllarca aynı okulda okudum. Ben o zaman futbolcuydum, onlar siyasi işlere bakıyorlardı, yeni yeni çıkıyorlardı. Onlar o dalda yetiştiler ben ise bu dalda. Spor inanılmaz güzel bir şey. Her yaşta yapın. Bayanlarımız biraz az ilgi gösteriyorlar, öğleden sonra kek partileri yapıyorlar. Ondan sonra da 'bize su içsek yarıyor' diyorlar. Hangi yaşta olursa olsun spor yapın." ifadelerini kullandı."Tek bacakla, koltuk değnekleriyle spor yapan insanlar var." diyen Toroğlu, "Vücudumuzun kıymetini bilelim, beynimizi kullanalım ama mutlaka spor yapalım ve yaptıralım." dedi.
Toroğlu'na konuşmasının ardından, isminin yazılı olduğu Göztepe forması ve teşekkür plaketi hediye edildi.Panelde, aile ve oyun terapisi uzmanı Ayşegül Aytaç ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eğitimcisi Özer Yurteri de konuşma yaptı.Bodrum Göztepe Futbol Okulu sorumlusu Emrah Çatak'ın moderatörlüğündeki panele, Göztepeli futbolcular ve aileleri de yoğun ilgi gösterdi.
Tarım Milli Takım Moderatör Forma Futbol Yorumcusu 

Moderatör Hakkında
Dinç Tunçel ile Moderatör; Hafta içi hergün, Türkiye'den ve dünya'dan en hassas haberlerle sizinle buluşuyor. Canlı bağlantılar, röportajlar ve uzman konuklarıyla günün getirdiklerini sizinle paylaşıyor. Moderatör'ün gözünden Türkiye ve dünya bir başka görünüyor... Moderatör, hafta içi hergün saat 17:45'te, Beyaz TV'de. ...
devamı
19 Aralık 2018 Çarşamba günü yayınlandı