Spor Muhabiri Doğan Yürükler'in İnadı Maçı Geç Başlattı

Edirne ' de oynanan amatör maçta görevini yapmakta olan bir spor muhabiri, polis zoruyla sahadan çıkarıldı. Hakem tarafından kale arkasında çekim yapması istenen spor muhabiri hakemin bu kararına direnince ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Süper Amatör Ligi Amatör Lig Amatör 


Pazar günü Saraçhane Stadı'nda Kirişhanespor ile Tayakadınspor arasında oynanan Süper Amatör Lig mücadelesinde ilginç dakikalar yaşandı. Spor muhabiri Doğan Yürükler, karşılaşmanın hakemi Barış Bozkurt tarafından her zaman çekim yaptığı bölgeden uzaklaştırılmak istenince ikili arasında tartışma başladı. Hakemin tüm uyarılarına rağmen görev yaptığı alanı terk etmeyen Yürükler, polis zoruyla sahadan çıkartılmak zorunda kaldı.

İkili arasındaki tartışma nedeniyle maç 10 dakika geç başlarken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğan Yürükler, görev yapmasının engellendiğini söyledi. Yaptığı bazı haberlerin ardından son haftalarda hakemlerin gazetecilere karşı tavırlarının değiştiğini savunan Yürükler, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz haftalarda Edirneli bir hakemimizin ayakkabılarını çıkarıp maç yönetmesi ulusal ve yerel gazetelerde yayınlanınca büyük yankı yaptı. 14 Nisan Pazar günü Kirişhanespor ile Tayakadınspor arasında oynanan Play-off maçında Edirne Bölgesi Hakemlerinden Barış Bozkurt, 'Yönetim Kurulumuzun kararı ile seni kale arkasına alacağız kurala uymazsan gerekeni yapacağız' dedi. Ben de, 'Ben şu anda görevimin başındayım ve bu işi yapmak zorundayım. Siz karar neyse onu yapın gerekirse polis çağırın ben ancak o zaman çıkarım' dedim. Polis nezaretinde sahada hakem tarafından ilk kırmızı kart gören spor muhabiri oldum. Ben görevimi yapmakta direndim, çünkü hem gazeteme hem de spor kamuoyuna karşı görevim var. Bu görevim engellenmiş oldu. Belki de Türkiye ' de ilk kez, bir amatör maçta hakem gazeteciyi polis nezaretinde dışarı çıkarıp bir nevi kırmızı kart gösterdi ve maçı da bu yüzden 10 dakika geç başlattı. Bu durumu kamuoyunun bilgisine sunuyorum.”
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı