Sivasspor 2-1 Trabzonspor maçı özeti (Bülent Albayrak Açıklaması)

Sivasspor Yardımcı Antrenörü Bülent Albayrak, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın faul yapan oyuncusuna kızdığını ancak hakemler tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi. Albayrak, Hakemlerin yedek kulübesini gerdiğini iddia etti.
Rıza Çalımbay Trabzonspor Sivasspor Gençlerbirliği Gaziantepspor 


Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın hakem tarafından cezalandırılmasının ardından maç sonu basın toplantısını Yardımcısı Bülent Albayrak yaptı. Albayrak, Son dönemde özellikle Gaziantepspor maçından başlayarak maçlarda çok aşırı derecede puan kayıplarına neden olan hakem hatalarıyla karşılaştıklarını savundu.

En son oynadıkları Gençlerbirliği maçından örnek veren Albayrak, ' Sarı kart görmesi gereken oyuncu kaçıyor o bölgeden bir başka oyuncu geliyor. 4 tane hakemin gözü önünde görülmüyor ve başka bir oyuncu sarı kart görüyor. O anda maçta 80. dakika, tek kale oynuyoruz. Rakip 10 kişi kaldığında ne olacağını hesap edin. ' şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Rıza Çalımbay'ın tribüne gönderilmesine neden olan tepkisiyle ilgili konuşan Albayrak,oradaki tepkinin hakemlerin herhangi birisine olmadığını vurgulayarak, ' Hakemlere de açıklamaya çalıştı, faulu yapan bizim oyuncuya kızdı. Bu kadar büyük hataların olduğu bir dönemde hocanın kendi futbolcusuna tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok. Son dakika 2-0'lık bir avantaj normal bir avantaja dönebiliyor. ' dedi.

Karşılaşmada çok istekli bir Sivasspor olduğunu kaydeden Albayrak, şöyle devam etti: ' Maça ilk 5-6 dakika çok iyi başladık. Sonra dengelendi oyun. Sonra çok iyi futbol oynayan bir Sivasspor vardı. 2-0 öne geçtik daha farklı da olabilirdi. Ama son dakikada gelen bir frikik golü. O tip faullerin hepsini çalıyorlarsa, içleri rahatsa bir şey demiyorum. Faulde olabilir o pozisyon, hakemin kararına da bir şey söylemiyorum. Hakemler kenarda kulübeyi çok geriyor. Buna bir çözüm bulunması lazım. Takımımızı tebrik ediyorum, çok güzel oynadılar. Biz turu istiyoruz. Finali oynayacağız. Biz Trabzonspor'u orda da yenebilecek güce sahip bir takımız. İnşallah finali bu akşamın sonunda kim oynayacak onlarla oynamak istiyoruz, umarım bunu başarırız. '

Sivassporlu Uğur Kavuk ise ' Finale gitmek istiyoruz, bunuda inşallah başarırız.Hakemle ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim ,artık önümüzdeki lig maçına bakacağız. ' dedi.

Maçta 2. gole imza atan Erman Kılıç ta, ligin güçlü takımlarından Trabzonspor ile oynadıklarını belirterek, ' Ne kadar da kötü bir sezon geçirse de bana göre çok güçlü bir takım. Maçta istediğimiz her şeyi yaptık diye düşünüyorum. İyi bir skor aldık, yediğimiz golle bu skora gölge düşürülmesini istemiyorum. Çünkü biz Trabzon'u orda da yenebilecek güçte bir takımız. ' şeklinde konuştu.

Kadir Bekmezci de ' Sahamızda iyi bir skor aldık. 2-1 iyi bir skor. İnşaallah ordada iyi bir skor alıp finale çıkmak istiyoruz. ' dedi.

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı