Schalke 2-2 Arsenal

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda bu akşam oynanan Schalke 04-Arsenal mücadelesini İngiltere temsilcimiz Edip Adanır, yerinden takip etti:
İngiltere Schalke Andre Santos Olympiakos Arsenal 


Emirates'te Şampiyonlar liginde oynadığı 27 maçta yenilmeyen Arsenali 28 'inci maçta 2-0 yenen Schalke Gelserkirschende maça fırtına gibi başladı. 62'inci dakikada Fuchs'un şutu yandan avuta gitti. 9'uncu dakikada Affelay soldan vurdu Mannone başarılıydı. İlk on beş dakikada oyuna Schalke hakimdi. İlk maçta Andre Santos'u sürklase eden Farfan birebirde Vermaelen'i geçemeyince sağ taraftan atak yapamaz oldu Schalke.

İlk gol

Mertesacker Arsenal yarı alanından topu ileri gönderdi. Jones'un kafasından seken top Giroud'u kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Çarpan top Walcott'un önüne düştü ve Arsenal yakaladığı ilk pozisyonda golü buldu.

Ve ikinci gol

Sol taraftan Podolski Uchida'nın yerine giren Hoger'i geçip ortaladı Giroud kafayı vurdu ve Arsenal'i 2-0 öne geçirdi. Golden sonra Forfanın şutu direğin hemen yanından avuta çıktı. Son paslarda başarılı olsa Arsenal üçüncü golü bulabilirdi. 45+1 de Arsenal çok rahat oyuna çıkarken hiç baskı yemeden Cazorla topu Holtby'ye kaptırdı. Onun ortasına Huntelaar vurdu ve devre Arsenalin 2-1 galibiyetiyle kapandı.

Schalke yine atak başladı oyuna. 51'inci dakikada Farfan'ın pasında Huntelaar penaltı noktasından karşı karşıya Mannone'yi geçemedi. 55'inci dakikada Arsenal kendi 18'ine çekildi top yapamaz oldu. Farfan, Affelay, Huntelaar, Holby ile Schalke Arsenal kalesini ablulaya aldı. 61'inci dakikada ilginç bir pozisyon oldu. Podolski soldan ceza sahasına girerken Hoger sakatlandı. Gol pozisyonunda hakem anlaşılmaz bir şekilde oyunu durdurdu. İtiraz eden Podolski'ye sarı kart çıkarttı. Holby ve Affelay'ın vuruşlarında Mannone başarılıydı.

Schalke golü

67'nci dakikada soldan Affelay ortaladı Huntelaar kafayı vuramadı. Seken top sağ taraftaki Farfan'a geldi. Onun vuruşunda kaleye giren top Vermaelene çarparak filelere gitti. Uzatmanın son dakikasında Walcott kaleciyle karşı karşıya golü yapamayınca maç 2-2 sona erdi.

Maçın geneline bakarsak 2-2 lik sonuç hem iki takımın işine yaradı hem de oynadıkları oyunun karşılığıydı. Arsenalde Vermaelen ve 17 aylık sakatlıktan sonra forma giymeye başlayan Wilshere iyi oynadı. Podolski'nin ikinci golün ortasından başka katkısı olmadı oyuna. Mannone güven verdi. Schalke'de başta Affelay ardından Holtby Farfan ve Huntelaar çok iyi oynadı.

Bu guruptan Schalke ve Arsenal'in çıkma ihtimali Olympiakos'a göre daha fazla. Schalke evinde Olympiakosla deplasmanda Montpellier ile oynarken Arsenal, Olympiakos'la deplasmanda evinde hiçbir iddiası kalmayan Montpellier ile oynayacak.
7 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı