Sakarya’da Şampiyonluk Kutlaması Olaylı Geçti

Spor Toto Süper Lig Süper Final karşılaşmasında Galatasaray ' ın şampiyon olması sonrası Sakarya ' da olaylar çıktı. Sakaryaspor formaları giyen taraftarlar Adapazarı ilçesinde sevinen Galatasaraylıların arabalarının camlarını kırdı. Olaylarda bir kişi yaralandı.
Bank Asya Sakaryaspor Spor Toto Galatasaray Spor Toto Süper Lig 


Galatasaray ' ın Spor Toto Süper Lig ' de şampiyon olmasını Sakarya ' da bulunan Galatasaraylılar kutlayamadı. Adapazarı ilçesi Çark Caddesinde maç sonrası Çark Caddesinde toplanan üzerlerinde bugün Bank Asya 1. Lig ' de oynadığı son maç sonrası küme düşen Sakaryaspor formaları olan bir grup Atatürk Bulvarına doğru yürüyüşe geçti. Cadde üzerinde gördükleri Galatasaray formalı vatandaşlara saldıran grup daha sonra Ankara Caddesine doğru yürüdü.

Ankara Caddesinde kutlama yapan araçları tekmeleyen gruba polis müdahale etti. Çok sayıda aracı tekmeleyen ve camlarını kıran grup, araçlarda bulunan Galatasaray bayraklarını söktü. Polis ekiplerinin müdahale etmesi sonucu ara sokaklara dağılan grup gözden kayboldu.

Adapazarı Kent Meydanında şampiyonluğu kutlayan Galatasaray taraftarlarına da saldıran grup burada sağduyulu taraftarlar tarafından engellendi. Gece boyunca Adapazarı merkezinde Galatasaray formalı vatandaşlara saldıralar devam etti.

Polis olaylar sonrası Atatürk Bulvarını araç trafiğine kapattı. Kutlamalara ve konvoylara izin vermedi. Serdivan Bağlar Caddesi üzerinde de bir grup Galatasaray bayraklı arabalara saldırdı.

Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş olayların yaşandığı Çark Caddesine gelerek olayları bizzat kontrol etti. Olaylar sonrası Çark Caddesinde taraftarların saldırı sonucu bacağından yaralanan bir kişi yaralandı. Yaralı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı