Ricardo Faty, MKE Ankaragücü'nde - ANKARA

- MKE Ankara gücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner'in açıklamaları - Ricardo Faty'nin açıklamaları - İmza töreninde detaylarRicardo Faty, MKE Ankara gücü'nde - Başkent temsilcisi, son olarak Bursaspor forması giyen Fransız futbolcuyu bir yılı opsiyonlu 2 yıllığına kadrosuna kattı - MKE Ankara gücü Kulübü Başkanı Yiğiner:"Hedef koymazsak başarı gelmez. Ligde ilk 5 - 6 sıralarda yer almayı düşünüyoruz" - Faty: " Ankara gücü adını duyunca düşünmeden buraya geldim çünkü burada büyük bir proje var. Ben de bunun bir parçası olmayı istiyorum"ANKARA (AA) - Spor Toto Süper Lig takımlarından MKE Ankara gücü, son olarak Bursaspor forması giyen Ricardo Faty ile anlaşma sağladı.Beştepe Tesisleri'nde kulüp başkanı Mehmet Yiğiner ile bir araya gelen 31 yaşındaki futbolcu, kendisini bir yılı opsiyonlu iki yıllığına sarı - lacivertli kulübe bağlayan ön protokolü imzaladı.MKE Ankara gücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, Faty transferinin takıma hayırlı olmasını dileyerek, "Faty, iyi futbolcu. Teknik heyetin raporları doğrultusunda kendisini kulübümüze kazandırdık." dedi.
Teknik heyetin önerdiği futbolcuları incelediklerini ifade eden Yiğiner, "Transfer yasağımız hala var ama 18 dosyadan 2 tane kaldı. Sadece Hakan Kutlu ve Aydın Toscalı'nın dosyaları kaldı. Onlardan da bir indirim talep edeceğiz. Bizden önce kontratları feshedilmiş ve gönderilmişler, bu ücret çalışılmadan istenen bir ücret. Onlar da Ankara gücü'nü seviyor ve dolayısıyla fedakarlık yapacaklarını düşünüyorum. Alacaklarının bir kısmını almazlarsa, yarın transfer yasağımız kalkar. Zaten yasak, her halükarda kalkacak." diye konuştu.
Yiğiner, yarışmacı bir takım kurmak için çaba sarf ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:"Bu yüzden Faty'yi kadromuza kattık. Hedef koymazsak başarı gelmez. Ligde ilk 5 - 6 sıralarda yer almayı düşünüyoruz. Taraftarlarımız biraz sabırsız davranıyor ve sürekli transfer istiyorlar ama rahat olsunlar. Biz her zaman olduğu gibi emin adımlarla yürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.Ricardo Faty ise MKE Ankara gücü gibi büyük bir kulübe imza attığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

MKE Ankara gücü Kulübü'nün tarihini bildiğini ve bu yüzden hiç düşünmeden sarı - lacivertli kulübe imza attığının altını çizen Fransız futbolcu, şunları kaydetti:"Bursaspor ile Ankara gücü kardeş kulüpler, bu da benim için çok önemliydi. Avrupa'dan ve Türkiye'den beni isteyen kulüpler vardı. Ankara gücü adını duyunca düşünmeden buraya geldim çünkü burada büyük bir proje var. Ben de bunun bir parçası olmayı istiyorum. Geçen sene çok oynamadım ama bu sene benim için çok önemli. İyi bir sezon geçireceğime inanıyorum."
Yarış Bild Fedakarlık Forma Kulüp Başkanı 

27 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlandı