Real Valladolid Barcelona: 1-3 Maç Özeti

Real Valladolid Barcelona: 1-3 Maç Özeti ve Golleri İzle... La Liga'da lider Barcelona, yoluna kayıpsız devam ediyor. Katalan ekibi, kanser tedavisi gören teknik direktör Tito Vilanova'nın yokluğunda, Real Valladolid'i deplasmanda 3-1 yendi. La Liga'nın 17. hafta mücadelesinde, Barcelona, Valladolid'i deplasmanda 3-1 mağlup etti.
Pedro Barcelona Dani Alves La Liga Real Madrid 


La Liga'nın 17. haftasında Valladolid evinde Barcelona'yı ağırladı. Barça, Xavi, Messi ve Tello'nun golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Ev sahibi takımın tek sayısı Javi Guerra'dan geldi.

Son iki haftada 4 puan kaybeden Valladolid, Barcelona mağlubiyetiyle 7. yenilgisini elde etti ve 22 puanda kaldı. Lider Barcelona ise üst üste 10. galibiyetini ulaştı. Bu sezon ligde sadece Real Madrid'e puan kaybeden Barça, puanını 49'a yükseltti.

Barcelona teknik direktörü Tito Vilanova'nın tükürük bezlerindeki tümör nedeniyle ameliyat olmasından dolayı takım başında Jordi Roura ile sınavına çıktı.

Karşılaşmanın 5. dakikasında Alexis Sanchez ile gole yaklaşan Barcelona, oyunun rakip alana yıkmakta zorlanmadı. Topa daha çok sahip olan Barcelona, rakibine pozisyon da vermezken, dakikalar 35'i gösterdiğinde Messi'nin serbest vuruşunda top direğe takıldı.

43. dakikada Barcelona aradığı golü buldu. Messi'nin sol kanata çevirdiği topta, Alba ceza alanı içerisindeki Xavi ile topu buluşturdu. Topa dokunan kaptan, kaleciyi mağlup etti ve skoru 1-0'a getirdi. Xavi, bu sezon ligdeki 4. golüne imza attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Barcelona'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İlk yarıda Barcelona kalesine şut gönderemeyen Vallodolid, ikinci yarının ilk dakikalarında kalesinde bir tehlike daha gördü. Dani Alves'in ortasında Pedro'nun kafa vuruşunda top direğe çarparak oyun alanını terk etti.

59. dakikada sahneye Messi çıktı ve fark ikiye çıktı. Rakibinden şık bir çalımla sıyrılan yıldız futbolcu, ceza alaına girer girmez köşeye vurdu ve meşin yuvarlak direğe çarparak ağlarla buluştu. Messi, ligdeki 26. golüne ulaşırken, 2012 yılındaki 91. golüne imza attı.

Barcelona 63. dakika üçüncü gole çok yaklaştı. Xavi'nin defansın arkasına attığı topta Alexis topa hareketlense de ondan önce araya giren defans ters bir vuruş yaptı. Kalesini ileriye çıkan Dani, geriye dönerek topu çizgiden çıkardı ve mutlak bir golü önledi.

Normal sürenin tamamlanmasına iki dakika kala Valladolid farkı bire indirerek umutlandı. Rukavina'nın ortasında Javi Guerra'nın kafa vuruşunda kaleci Victor Valdes ilk pozisyonda başarı sağlamasına rağmen, topu önünde bulan Guerra topu ağlarla buluşturdu. İkinci yarıda oyuna dahil olan Guerra, bu sezon ilk golüne imza attı.

Bu gol son dakikalara heyecan getirirken, ev sahibi takımın da umutlarının artmasına neden oldu. Fakat; 90. dakikada Pedro'nun yerine oyuna dahil olan Cristian Tello, Valladolid'in yeşeren umutlarını sonlandırdı. Orta sahadan aldığı topla hareketlenen Tello, rakipleriden sıyrıldıktan sonra kaleci Dani ile karşı karşıya kaldı. Şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturan Tello skoru 3-1'e getirdi.

Barcelona 90 dakikanın ardından sahadan 3-1 galip ayrıldı.

23 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı