Real Madrid Real Sociedad: 4-3 Maçın Özeti (7 Ocak 2013)

Real Madrid Real Sociedad: 4-3 Maçın Özeti ve Golleri İzle... Real Madrid ile Real Sociedad arasında geceçen gol düellosunun kazananın Real Madrid oldu. La Liga'da sahasında Real Sociedad'ı konuk eden Real Madrid karşılaşmadan 4-3 galip ayrılarak 2 maç aradan sonra kazanmayı başardı. Konuk ekipte Xabi Prieto'nun 3 golü galibiyete yetmedi. İspanya La Liga 18. hafta mücadelesinde Real Madrid, Real Sociedad'ı 4-3 mağlup etti. Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri; Benzema (2), Khedira (36) ve Ronaldo (68, 70) kaydetti. Real Sociedad'ın üç golü Xabier Prieto'dan (9-p, 40, 76) geldi.
Real Sociedad La Liga Real Madrid Ronaldo Sami Khedira 


Gol düellosunda gülen taraf Real Madrid oldu. 6. dakikada kaleci Adan'ın kırmızı kart görmesiyle maçın tamamına yakınını 10 kişi oynayan eflatun-beyazlılar, Real Sociedad'ı 4-3 mağlup etti.

Bu sonuçla Real Madrid puanını 36'ya çıkarırken konuk Real Sociedad ise 25 puanda kaldı.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan maça Real Madrid golle başladı. Gelişen Real Madrid atağında ceza sahası içinde topla buluşan Fransız golcü Karim Benzema 2. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Benzema ile öne geçen Madrid'in gol sevinci kısa sürdü.

Ceza sahası içinde kaleci Adan'ın müdalesi sonucunda yerde kalan Carlos Vela, Sociedad'a penaltı kazandırırken Adan yaptığı hareketin sonucunu kırmızı kart görerek ödedi. Yedek başladığı maçta Adan'ın kırmızı kart görmesiyle 8. dakikada oyuna dahil olan Casillas, gole engel olamadı. Penaltı atışında topun başına geçen Xabi Prieto, Casillas'ı avlayarak skora dengeyi getirdi:1-1.

10 kişi kalmanın şokunu üzerinden uzun bir süre atamayan Real Madrid, kalesinde üst üste pozisyonlar verdi. Real'in durgunluğunu fırsat bilen Sociedad, zaman zaman net gol pozisyonları yakalasa da değerlendiremedi.

Kanatları kullanmakta zorluk çeken Real Madrid, ilk yarının sonlarına doğru toparlanmaya başlayan Real Madrid, 36. dakikada Sami Khedira'nın golüyle yeniden öne geçmeyi başardı. Mesut'un kullandığı köşe vuruşu sonrası kale önünde topa dokunan Khedira skoru 2-1 yaptı.

İlk gole olduğu gibi ikinci gole de cevap geçikmedi. Real Sociedad, 4 dakika sonra Xabi Prieto ile yeniden beraberliği yakaladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Xabi Prieto hem kendinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti.

İkinci yarıya baskılı başlayan Sociedad, rabinin de geriden oyun kuramamasını da fırsat bilerek ilk dakikadan itibaren galibiyet golünü aramaya başladı.

Maçın 60. dakikasına kadar oyunda bir varlık gösteremeyen Real Madrid, bu dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline alara galibiyet için Sociedad kalesine yüklenmeya başladı. Ronaldo ile ileri uçta etkili olan ev sahibi ekip 67. dakikada Portekizli yıldızı ile öne geçmeyi başardı. Benzema'nın pasında topla buluşan Ronaldo takımını 3-2 öne geçirdi. Golden sonrada ataklarını kesmeyen Real Madrid, 3 dakika sonra sahneye tekrar çıkan Cristiana Ronaldo ile 4-2 öne geçti. Ceza sahasının sol tarafında kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Portekiz nefeis bir gole imza attı:4-2.

Kısa sürede kalesinde iki gol birden gören Sociedad, 76. dakikada Xabi Prieto ile farkı 1'e indirdi:4-3. Sociedad'a 79. dakikada Daniel Estrada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Real Madrid sahadan 4-3 galip ayrılarak 2 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı.

7 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı