Real Madrid 2-2 Dortmund

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid ile Borussia Dortmund'u karşı karşıya getiren mücadele 2-2'lik eşitlikle sona erdi. İkinci yarının sonlarına kadar maçı 2-1 önde götüren Alman temsilcisi, 89. dakikada Mesut Özil'in frikikten attığı golle bir puana razı oldu.
Mesut Özil Uefa Şampiyonlar Ligi Borussia Dortmund Casillas Real Madrid 


Dortmund az geldi öz geldi

Maçın ilk yarısında topa daha fazla sahip olan takım Real Madrid olsa da, ev sahibi ekip iyi kapanan Dortmund savunmasını açmakta zorlandı. Dortmund ise daha çok ani ataklarla rakip kalede etkili oldu ve istediği golleri de buldu.

2. dakikada Di Maria'nın uzun topuna Higuain hareketlendi ama kalesini zamanında terk eden Weidenfeller rakibine vuruş şansı tanımayarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 9'da Götze'nin şık pasında sol kanatta topu alan Grosskreutz, ceza sahasına sokularak çaprazdan vuruşunu yaptı. Casillas'dan dönen topu Lewandowski önünde buldu ama Polonyalı golcünün vuruşunda top üstten auta gitti.

22. dakikada Higuain'in sağdan yaptığı ortada Ronaldo ceza sahası içinde müsait pozisyonda olmasına rağmen istediği kafa vuruşunu yapamadı ve top yandan auta gitti.

28'de Lewandowski'nin kafayla indirdiği topu alan Reus, hızla ceza sahasına sokularak sağ ayağıyla çok sert vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1.

34. dakikada bir korner pozisyonunun devamında sol kanatta topla buluşan Mesut'un kale ağzına doğru yaptığı ortada Pepe düzgün bir kafa vuruşu yaparak fileleri havalandırdı: 1-1. 45'te sol kanatta topla buluşan Grosskreutz'un ortaya çevirdiği topu kontrol eden Götze'nin vuruşunda Arbeloa'ya da çarpan top Casillas'ı yanıltarak ağlara gitti: 1-2. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirleyen gol oldu.

Mesut'tan nefis gol

İkinci yarıya Modric-Essien ve Higuain-Callejon değişiklikleriyle başlayan Real Madrid oyunun sonuna kadar kontrolü elinde tutarak baskılı bir oyun sergilemeye çalıştı.

47. dakikada Meust'un derinlemesine pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Callejon, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderse de bu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. Bu pozisyonun 2 dakika sonrasında yine Mesut'un pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Callejon'un dönerek yaptığı yerden vuruşta top az farkla auta gitti.

79'da sağ kanatta topla buluşan Di Maria ayağının dışıyla topu kale ağzına yolladı. Ancak altıpas içersindeki Ronaldo topu Weidenfeller'e nişanaladı. 86. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ronaldo'nun pasında kale ağzında oluşan karambolde topa son dokunan Callejon oldu ama Schmelzer topu kale çizgisinden son anda çıkarttı.

89. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mesut Özil, çok şık bir kesme vuruşla topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi: 2-2. Maçın geri kalan dakikalarında ise gol sesi çıkmadı ve mücadele 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Borussa Dortmund 8, Real Madrid ise 7. puanını almış oldu.

7 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı