Milli Takım Paris'te Mahsur Kaldı

Bombalı ve silahlı saldırıların hedefi olan Fransa ' nın başkenti Paris ' te bulunan Türkiye Tekvando Milli Takımı ' nda tedirgin bekleyiş sürüyor. Güvenlik nedeniyle milli takımın katılacağı turnuva iptal edilirken, kafilenin otel dışına çıkmasına müsaade edilmiyor.
Metin Şahin Milli Takım Federasyon Başkanı Servet Tazegül Olimpiyat Oyunları 


2016 Rio Olimpiyat Oyunları ' na katılma yolunda Paris ' te düzenlenecek olan Fransa Açık Taekwondo Turnuvası için bu şehre giden Türkiye Tekvando Milli Takım Kafilesi, yaşanan terör olaylarını en yakından hissetti. Olayların yaşandığı bölgeye yaklaşık yarım saatlik bölgede bir otelde kamp yapan milli takım kafilesinde tedirgin bekleyiş sürüyor. Güvenlik nedeniyle milli takımın katılacağı turnuva iptal edilirken, kafilenin otel dışına çıkmasına müsaade edilmiyor. Kafilenin sadece otelin önüne çıkmasına izin veriliyor. Tekvando Milli Takımı, hava ulaşımının devam ettiği Paris ' ten yarın sabah saatlerinde dönmeyi planlıyor.

Yaşanan olaylar nedeniyle moralleri bozulan ve oldukça üzgün olan milli takım sporcularına Federasyon Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin moral vermeye çalışıyor. Aralarında Servet Tazegül ve Nur Tatar gibi olimpiyat madalyalı sporcuların da bulunduğu kafile toplam 15 kişiden oluşuyor.

Yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Şahin, “Olimpiyat katılım yolunda çok önemli bir turnuva için Paris ' e 2 gün önce gelmiştik. Dün gece bu üzücü olaylar yaşandı. Çok şükür bizlerde bir şey yok. Ancak Fransız halkında büyük bir tedirginlik var. Burada yollar bomboş. Fransız halkına büyük geçmiş olsun diyoruz. Terörü lanetliyoruz. Maçlarımız iptal edildi. Fransa için çok üzgünüz. Ülkemizde de aynı şeyler yaşandı. Terör bütün dünyanın kabusu. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın dediği gibi bu olayların üzerine bütün dünya üzerine beraber gitmek gerek. Bu gerçeklik burada da ortaya çıktı. Tüm Fransız halkının başı sağolsun. Kafile olarak Türkiye ' ye dönmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Servet Tazegül Hakkında
Olimipyat şampiyonu tekvando sporcusudur. Ayrıca 2011 Güney Kore'de yapılan Dünya Şampiyonasında 68 kiloda Dünya şampiyonu olmuş veurnuvanın en değerli sporcusu seçilmiştir. Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları erkekler 68 kg tekvando bronz madalya maçında Perulu rakibi Peter Lopez'i yenerek Olimpiyat üçüncüsü olmuş ve bronz madalya almıştır. Manchester'da olimpiyatlardan önce yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da Avrupa Şampiyonu ünvanını almı...
devamı
14 Kasım 2015 Cumartesi günü yayınlandı