Mehmet Okur: NBA kapısını biz açtık birçok genç arkadaşımız devam edecek

NBA'de forma giyen Milli basketbolcu Mehmet Okur (33), NBA kapılarını Hidayet ile birlikte açtıklarını bu kapıdan genç yeteneklerin girmeye devam edeceğini söyledi.
Ali Çınar Mehmet Okur Basketbol Hüseyin Müftüoğlu 


Son zamanlarda belinde yaşadığı sakatlık nedeniyle herhangi bir takımda oynamayan Okur kariyerinin en başarılı performansını Utah Jazz'da yakaladığını ve o günleri çok özlediğini belirterek en büyük hayalinin Utah'tan emekli bir basketbolcu olarak ayrılmak olduğunu belirtti.

Son olarak New Jersey Net's takımında oynayan Okur, New York'ta bulunan Türk Evi'nde Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen 'Mehmet Okur Bizlerle' programına katılarak hayranların sorularını cevapladı.

İki sene önce aşil tendonunun kopmasından dolayı yaklaşık olarak 9 ay salonlardan uzak kalan ve bir an kariyerinin bitmiş olabileceğini düşünen Mehmet Okur, ' Kariyerim boyunca hiç o kadar uzun süre saha dışında kalmadım. O duyguyu da bilmiyordum. Acaba oynasam mı oynamasam mı? Basketbol kariyerim bitiyor mu diye düşünmeye başladım. Daha sonra sahalara erken dönüşümle birlikte belimde problemler başladı. Bütün bunlar geçti, sakatlığımı düzeltebilmek için çalşıyorum. Her şey çok iyi gidiyor. Önümde uzun bir yaz dönemi var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, yüzde 100 seviyeye gelmek için çalışıyorum. ' diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıldır Amerika'da olduğunu hatırlatan ünlü basketçi Okur, bundan sonraki hedefinin ikinci bir şampiyonluk kazanmak olduğunu belirtti. Okur yeni basketbolculara ise kendilerine bir hedef koymaları ve çok çalışmaları gerektiğinin uyarsında bulundu.

NBA tarihinde ilk kez şampiyon (All star) olan bir takımda forma giyen Türk basketbolcu unvanına sahip Okur, ' Ben sabah salona gelip gece 12'de çok çıktığımı hatırlıyorum. Basketbola geç yaşta başlamamın dezavantajını çok idman yaparak kapattım. Çok çalıştım. Yeni basketbolcuların da kendilerine hedef koyup çok çalışmaları gerekir. ' şeklinde uyarıda bulundu.

Milli basketbolcu Okur, NBA'den sonra basketbol okulları kurup koçluk yapabileceğini ve özellikle çocukların yetişmesinde yardımcı olmak istediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

' Bir koçluk veya menajerlik için sezonda 100 maç oynandığı için çok seyahat yapmak gerekiyor. Uzun seneler bu tempoda basketbol oynadım. O seyahatleri kaldırmak istemiyorum. Kendime özel basketbol okulları açarak tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. ' şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Eşi Yeliz, çocukları Melisa ve Yiğit ile birlikte programa katılan Mehmet Okur, hayranları ile çok sayıda fotoğraf çektirdi. Ayrıca Okur'un maçlarda sergilediği performansı gösteren görüntüleri seyrettirildi.

Programa katılan BM Türkiye Daimi Büyükelçi Yardımcısı Hüseyin Müftüoğlu ise Mehmet Okur'un Türkiye'yi tanıtma konusunda adeta bir büyük elçi olarak görev yaptığını söyledi. TADF Başkanı Ali Çınar ise kendileri ile bir araya gelen Mehmet Okur'a teşekkür etti.
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı