Manchester United - Arsenal: 2-1 (İngiltere Premier Ligi Maç Özeti)

Manchester United - Arsenal: 2-1 Maç Özeti ve Golleri İzle...
Manchester United Wayne Rooney Chelsea Arsenal Manchester 


Premier Lig'de 10. hafta maçında Chelsea'nin ensesinde olan Manchester United sahasında Arsenal ile karşılaştı.

Premier Lig ' de onuncu haftanın açılış maçında Manchester United, Arsenal ' i 2-1 mağlup etti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Manchester United, Lig Kupası'nda Reading'i geriden gelerek 7-5'lik skorla saf dışı bırakan Arsenal'in bileğini büktü.


Mücadelenin henüz başlar başlamaz Manchester United golü bulmayı başardı. Üçüncü dakikada topu ağlarla buluşturan Robin van Persie, United ' ı maçın hemen başında öne geçirdi.

İlk yarının genelinde Manchester United üstündü. Van Persie ve Rooney ile gol arayan Kırmızı Şeytanlar ' ı Arsenal kalecisi Mannone ve defans durdurmayı başardı.

45. dakikada ise yapılan ortada Arsenal savunmasının koluna çarpan top, ev sahibi ekibe penaltı kazandırdı. Beyaz noktadaki topun başına geçen Wayne Rooney ' nin vuruşunda top dışarı gidince ilk yarı 1-0 ' lık skorla sona erdi.

İkinci yarıya atak başlayan ekip yine Manchester United olsa da, konuk ekipte Ramsey ' nin yerine Walcott ' un oyuna girmesi ibreyi ters yöne çevirdi.

Yaklaşık 15 dakika süren Arsenal baskısını bozan ise Kırmızı Şeytanlar ' ın ikinci golü oldu. Rooney ' nin ortasında Mertesacker ' i geçen topa kafayı vuran Patrice Evra, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

69. dakikada Jack Wilshere ' in ikinci sarı kartını görerek oyundan atılmasıyla beraber United oyundaki hakimiyetini sürdürdü. Üçüncü gol için arayışını sürdüren ev sahibi ekipte 77 ' de van Persie, 80 ' de ise Anderson ' un ağlarla buluşan topları ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Arsenal, 90+4. dakikada Cazorla'nın ayağından bir gol bulmayı başarsa da Manchester United, Arsenal ' i 2-1 ' le geçti ve 24 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı