Manchester City Real Madrid: 1-1 Maçın Özeti Ve Golleri (22 Kasım 2012)

Manchester City Real Madrid: 1-1 Maçın Özeti ve Golleri izle...
İngiltere Avrupa Casillas Avrupa Ligi Ronaldo 


Şampiyonlar Ligi'nde haftanın zorlu maçında Real Madrid, İngiltere'de Manchester City'ye konuk oldu.

Şampiyonlar Ligi D Grubu karşılaşmasında Manchester City, Real Madrid ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin golünü Kun Agüero kaydederken, Real Madrid'in golü Benzema'dan geldi.

Şampiyonlar Ligi'nde haftanın en zorlu maçı İngiltere'de oynandı. Real Madrid, Man City ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Grupta sadece iki puan alabilen Manchester City, ikinci sırada bulunan Real Madrid ' i konuk etti. Bir üst tura kalma umutlarını devam ettirebilmek için mutlak galibiyet gereken İngiliz temsilcisi karşılaşmaya oldukça tutuk başladı. Önde basan Real karşısında savunmadan çıkmakta zorlanan Roberto Mancini ' nin öğrencileri, rakip sahada top tutmakta zorlanınca İspanyol ekibi oyunun kontrolünü ele geçirdi.

10. dakikada Di Maria ' nın soldan yaptığı ortada City savunması arka direkte Benzema ' yı unutunca Fransız yıldız Şampiyonlar Ligi ' ndeki 29. golünü atarak en fazla gol atan Fransız oyuncular sıralamasında Trezeguet ile ikinci sırayı paylaşmaya başladı.

Golle beraber iyice tempo yapmaya başlayan Mourinho ' nun öğrencileri, özellikle Ronaldo ' nun etkili oyunuyla pek çok gol pozisyonuna girdi. Khedira Joe Hart ' ı en çok zorlayan isim olarak dikkat çekerken, City zaman zaman Casillas ' ı zorlasa da devre konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sonlandı.

İkinci 45 dakikaya İngiliz ekibinin baskısıyla başladı. 64'te City inanılmaz bir gol kaçırdı. Maicon çok sert ortaladı. Arka direkte Aguero dokundu ama Casillas çıkarttı. Dönen topta Pepe son anda çizgiden uzaklaştırdı. Real yavaş yavaş savunmaya çekilirken, karşılaşmanın kırılma anı 73. dakikada gerçekleşti. Dzeko'nun pasında hareketlenen Aguero'yu Arbeloa ceza sahası içinde düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Arbeloa bu hamlesiyle ikinci sarı kartı görünce Real 10 kişi kaldı. Arjantinli golcü beyaz noktada hata yapmayınca maça denge geldi.

City bu dakikadan sonra galibiyet için 10 kişiyle rakip sahaya yığılsa da, Joe Mourinho'nun takımı skoru korumayı başardı ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Bu bir puanla Real Madrid gruptan çıkmayı garantilerken, Manchester City'nin tek şansı Ajax'ı geçip Avrupa Ligi'ne gitmek kaldı.


22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı