Man.City 2-2 Ajax

Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda mücadele eden İngiliz şampiyonu Manchester City, Hollanda devi Ajax'ı konuk etti. Amsterdam ekibi, 2-0 öne geçtiği maçta avantajını koruyamadı ve 2-2'lik beraberliğe razı oldu.
Manchester City Roberto Mancini Uefa Şampiyonlar Ligi De Jong Toure 


Ajax şokladı
Maça hızlı bir giriş yapan konuk ekip, üst üste bulduğu iki golle rakibinin direncini kırdı. City, sekizinci dakikada Nasri'nin derinlemesini pasını alan Zabaleta'yla gole yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Arjantinli oyuncu, dar açıdan çektiği şutta topu üstten auta yolladı.

10. dakikada Eriksen'in kullandığı kornerde Alderweireld'in ön direğe doğru dürttüğü topu kayarak tamamlayan De Jong, takımını öne geçirdi: 0-1. 17. dakikada Eriksen, bu sefer sağ kanattan korneri kullandı. Ön direğe kestiği ortayı gerilerden gelen De Jong, şık bir kafa vuruşuyla tamamladı ve farkı ikiye çıkardı: 0-2. Ancak City, bu gole cevap vermekte gecikmedi.

22. dakikada Nasri'nin sağ kanattan arka direğe kestiği ortayı Yaya Toure göğsüyle kontrol etti. Çok şık bir dönüşle savunmacısından sıyrılan Toure, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-2. 27'de Nasri'nin pasını alan Zabaleta, sağ çaprazdan sıfıra indi. Arka direğe kestiği ortayı tamamlamak isteyen Barry, müsait pozisyonda olmasına rağmen Moisander'e faul yaptı.

30'da Nasri'nin aşırtma pasında savunmanın arkasına sarkan Zabaleta, yükselerek kafayı vurdu. Vermeer soğukkanlılıkla kurtarışını yaptı. 33'te Schöne'nin pasını alan De Jong, uzaklardan şansını denedi ama sonuç alamadı. 39'da Nasri'nin ortasını ön direkte tamamlayan Yaya Toure de amacına ulaşamadı. İlk yarıda başka gol olmayınca Ajax, soyunma odasına mutlu giden taraf oldu.

City'nin dirilişi

İkinci yarıya Javi Garcia'nın yerine Balotelli'yi sahaya sürerek başlayan Roberto Mancini, takımının canlanmasını sağladı. 49'da Barry'nin serbest vuruştan ortasını Nastasic voleyle tamamladı ama top üstten auta gitti. 56'da Eriksen'in içeri çevirdiği pası alan De Jong'un sert şutunda Hart, topu güçlükle çeldi. 54'te sağ kanattan sıfıra inen Yaya Toure'nin içeri çevirdiği topa kimse dokunamadı. 67'de Van Rhijn'in sağdan ortasında Zabaleta arka direkte ters bir vuruş yaptı. Top direğin dibinden auta gitti. 69'da ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta De Jong, topu sert bir şutla kaleye yolladı. Hart, köşeye giden topu güçlükle çeldi. 74'te Hart'ın uzun kale vuruşunda Balotelli topu kafayla ceza alanına aşırdı.

Topu alan Agüero, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda plasesiyle skora dengeyi getirdi: 2-2. 85'te Kolarov'un soldan ortasında Dzeko, ön direkte müsait pozisyonda olmasına rağmen düzgün bir vuruş yapamadı. 90+1'de ceza yayı üzerinde topu alan Eriksen'in şutunda Hart başarılı bir kurtarış yaptı. Maçın son anlarında Hart'ın ceza alanına doldurduğu topu Balotelli kontrol etti. Dönüp şut çekmek isteyen İtalyan oyuncu yerde kaldı. Gözler penaltı beklentisiyle hakeme döndü ancak hakem maçın son düdüğünü çaldı.

Bu skorla Ajax, puanını dörde yükseltti. Manchester City ise iki puanla umutlarını sürdürdü.

7 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı