Lille BATE Borisov 1-3 (Geniş Özeti 2012)

Lille BATE Borisov maçı geniş özeti ve golleri izle...
Pavlov Uefa Şampiyonlar Ligi Bayern Münih Valencia 


Şampiyonlar Ligi'nin grup maçlarında gecenin sürprizine Lille'i deplasmanda üç golle deviren BATE imza attı.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda oynanan maçta Lille, kendi sahasında konuk ettiği BATE Borisov'a 3-1 mağlup oldu.

Lille Metropole Stadı'ndaki mücadelede ilk etkili atak ev sahibi Lille'den geldi. Maçın 5. dakikasında sol kanatta topla buluşan Payet, müsait pozisyonda topu içeri ortaladı. Kalou'nun şutunda BATE savunmasından Likhtarovich araya girdi ve pozisyonu bozdu. Bir dakika sonra, 6. dakikada gelişen BATE atağında Aleksandr Volodko, kaleye sırtı dönük pozisyonda topu kaptı, yaklaşık 20 metre mesafeden dönerek vurdu ve takımını maçta 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Lille beraberlik golü için yüklenirken, Aleksandr Hleb topu orta sahada kaptı ve Aleksandr Pavlov'a aktardı. Pavlov'un ortasında Vitali Rodionov topa harika vurdu ve takımını maçta 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

28. dakikada gelişen Lille atağında yapılan ortaya BATE kalecisi Harbunov müdahale edemedi, müsait pozisyonda topla buluşan Marvin Martin yaklaşık 15 metre mesafeden topu auta attı. İlk yarı boyunca BATE fırtınası devam ederken, maçın 43. dakikasında Lille'in ofsayt tuzağına düşmeyen Olekhnovich kaleci Landreau ile karşı karşıya kaldı. İlk şutunu deneyimli kaleci kurtarsa da dönen topu yine Olekhnovich tamamladı ve maçta skoru 3-0'a taşıdı. İlk yarıda başka da pozisyon olmadı ve Lille soyunma odasına 3-0 geride girdi.

51. dakikada gelişen Lille atağında Debuchy'nin ortasında Kalou kafayı vurdu ancak top auta çıktı. 53. dakikada Debuchy'nin 20 metreden çektiği şut kornerle sonuçlandı. 60. dakikada Lille'in kazandığı kornerde Chedjou kendisini savunan defans oyuncusundan kurtuldu, topa kafayı iyi vurdu ve skoru 3-1'e taşıdı. Maçın 73. dakikasında ev sahibi ekibin kazandığı korner sonrasında Dmitri Payet topu ortaladı, Salomon Kalou bomboş pozisyonda, kaleye yaklaşık yedi metre mesafeden topa kafayı vurdu, ancak sonuç alınamadı.

Kalan bölümde her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı ve BATE, Lille'i deplasmanda 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'ne harika bir başlangıç yaptı. Gruptaki ilk maçından çok kritik bir üç puan elde eden BATE, 2 Ekim'de oynanacak ikinci maçında evinde Bayern Münih'i konuk edecek. Aynı gün oynanacak maçta Lille de Valencia deplasmanında puan arayacak.

20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı