Kukesi Trabzonspor 0-2 Maçı Özeti Ve Açıklamalar

Kukesi Trabzonspor 0-2 Maçı Özeti Ve Açıklamalar. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Arnavutluk temsilcisi Kukesi'yi 2-0 mağlup etti.
Avni Aker Stadı Uefa Avrupa Ligi Trabzonspor Avrupa Ligi Kukesi 


UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor, Arnavutluk temsilcisi Kukesi ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında özellikle maçın ilk yarısında etkili bir performans sergileyen Trabzonspor, kritik maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 31. dakikasında Adrian'dan geldi. Arnavutluk'tan avantajlı skorla dönen Trabzonspor, Kukesi ile 29 Ağustos'ta Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rövanş maçına çıkacak. Öte yandan Kukesi karşısında gol atan Henrique, attığı 6 golle Trabzonspor'un Avrupa'da en çok gol atan futbolcusu oldu.

TRABZONSPOR'UN PAROLASI; 'AGRESİF'

Sakatlıkları bulunan Bosingwa, Malouda ve Giray Kaçar ile kart cezalısı Colman'ın yokluğunda rakibi karşısına çıkan Trabzonspor, ilk 20 dakikalık bölümün ardından etkili bir oyun ortaya koydu. Rakip kale önünde etkili ataklar geliştiren ve kalesinde pozisyonlar vermeyen bordo-mavililer, Adrian'ın penaltıdan attığı golle de ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. Adrian'in golünden sonra oyunu Kukesi yarı sahasına yıkan Trabzonspor, Volkan ve Soner'in oyuna ağırlıklarını koymasıyla birbiri ardında pozisyonlar bulmaya başladı ancak bu pozisyonlar Adrian-Henrique ikilisiyle skora çevrilemedi.

VOLKAN KANATLARI DELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlamak isteyen Kukesi'nin bu düşüncesine orta sahadaki agresif oyun anlayışı ile son veren Trabzonspor, rakip risk almaya başlayınca kontraataklar ile etkili olmaya başladı. Volkan'ın kanat bindirmeleriyle topun hakimeyini eline geçiren ve oyunu Kukesi yarı sahasında oynayan Trabzonspor, Henrique ile skor aramaya başladı.

ARNAVUTLUK'TA FİŞİ HENRIQUE ÇEKTİ!

Bir gol daha bularak rahatlamak isteyen temsilcimiz, dakikalar ilerledikçe daha fazla risk almaya başlayan Kukesi savunmasında boşluklar bulmaya başladı! Gol sesinin her geçen dakika yaklaşmaya başladığı kritik karşılaşmada beklenen an maçın 68. dakikasında geldi. Kukesi savunmasının atağından iyi yararlanan Henrique, şık bir vuruşla tabeladaki skoru 2-0'a getirdi ve bir anlamda da 'Avrupa'da en çok gol atan yabancı futbolcu olarak' Trabzonspor tarihine geçti. Kalan dakikalarda Kukesi'nin skor bulma çabası, katı Trabzonspor'a takıldı ve karşılaşma 2-0 bordo-mavili temsilcimizin 2-0'lık üstüntlüğü ile sona erdi.

2. MAÇ AVNİ AKER'DE

Zorlu mücadelenin 2. raundu, 29 Ağustos Perşembe günü Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynanacak.

23 Ağustos 2013 Cuma günü yayınlandı