Konyaspor 4 : 1 Elazığspor

Bank Asya 1. Lig ' de Konyaspor, sezonun son maçında Süper Lig ' e çıkması kesinleşen Elazığspor ' u 4-1 yendi.
Bank Asya Göztepe Adanaspor Bülent Uygun 


Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, Elazığspor ve Akhisar Belediyespor ' u Süper Lig ' e çıkma başarısını gösterdikleri için kutladı. Bugün kendileri için moral olacak bir maç oynadıklarını belirten Özdemir, “Elazığspor için tamamen formalite bir maçtı. Böyle oynanan maçlarda dengelerin eşit olduğunu düşünmüyorum. Oyuncuların büyük bölümü A2 takım ağırlıklı çıktık, çok güzel bir performans ortaya koydular onları kutluyorum. Birinci perde bitti, birinci raunt sona erdi. Şimdi Play Off ' ta Kasımpaşa ile eşleştik. Kasımpaşa ile çok önemli 2 maç oynayacağız. Son haftalarda kaçırdığımız büyük fırsatlar var, bir fırsat daha var önümüzde. Bunu iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. İnşallah bunu başarırız ve Spor Toto Süper Lig ' e yükselen takım oluruz” dedi.

Özdemir, Perşembe günü Konya ' da oynayacakları Kasımpaşa maçına kadar takımın Nevşehir ' de kampa gireceğini sözlerine ekledi.

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımını başarısından dolayı kutladı. Uygun, “Çok zorlu bir süreçten geçti bu takım. 2. Lig ' den başlayan şampiyonluk Bank Asya 1. Lig ' inde devam edip Spor Toto Süper Lig ' ine çıkarak bu başarıyı şehre yaşatmış oldular. O yüzden futbolcu kardeşlerimin hepsini tek tek kutluyorum. Üzerlerinde geçen hafta Süper Lig ' e çıkmayı kesinleştirdikten sonra stresin verdiği yorgunluğu gözyaşları ile perçinlemişlerdi. Elazığ halkına hayırlı olsun. Play Off ' larda da hak edenin şampiyon olmasını diliyorum” diye konuştu.

Elazığspor kaleci Erşen, ligin son maçında konsantre eksikliği nedeniyle iyi performans sergileyemediklerini ifade ederken, takım arkadaşı İbrahim Eren, cümle kurmakta zorlanınca basın toplantısını terk etti.

Konyasporlu futbolculardan Can Parlayan, ilk kez 4 gol attıklarını ancak sezonun finalini iyi tamamlayamadıklarını anlatarak, “Adanaspor ve Göztepe maçlarını kazansaydık sezon finalini bugün burada daha farklı kutlayabilirdik. İyi top oynamaya çıktık sahaya, hocamızın bize verdiği taktiği uyguladık, fazla forma şansı bulamayan arkadaşlar bu maçta ter döktük. Başardığımıza inanıyorum, sonuçta karşımızda güçlü bir rakip vardı. Bizde gücümüzü gösterdik” şeklinde konuştu.

Konyaspor ' un genç oyuncularından Ali Kireş ise, iç sahada aldıkları galibiyetin kendilerine moral olduğunu dile getirdi.

14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı