Kasımpaşa Galatasaray: 2-1 Maçın Sonucu (19 Ocak 2013)

Kasımpaşa Galatasaray: 2-1 Maçın Sonucu (19 Ocak 2013)... Kasımpaşa Galatasaray'ı 2-1 yendi. Lig TV'den canlı yayınlanan maçta ev sahibi Kasımpaşa Galatasaray 2-1 mağlup etti. R.T Erdoğan Stadı'nda oynanan Kasımpaşa Galatasaray maçında Kasımpaşa 1-0'dan 2-1 üstünlüğü yakalamayı başardı. Kasımpaş Galatasaray Maçını Bülent Yıldırım yönetti. İşte Kasımpaşa Galatasaray maçından önemli notlar...
Süper Lig Kasımpaşa Spor Umut Bulut Galatasaray Hamit Altıntop 


Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını lider bitiren Galatasaray, ikinci yarının ilk maçında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelenin galibi 2-1'lik skorla ev sahibi Kasımpaşa oldu. Kasımpaşa'nın gollerini 28. dakikada Senijad Ibricic, 50. dakikada Tabare Viudez atarken, Galatasaray'ın tek golünü 18. dakikada Johan Elmander kaydetti. Bu sonucun ardından Kasımpaşa ligdeki puanını 26'ya yükseltirken, Galatasaray 33 puanda kaldı.

Gelecek hafta Kasımpaşa deplasmanda Karabükspor ile karşılaşırken, Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'a karşı mücadele edecek.

GALATASARAY M.UNİTED: 1-0 MAÇ ÖZETİ




MAÇA İLGİ YÜKSEKTİ
Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi büyük oldu. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yer yer boşluklar gözükmesine karşın, Kasımpaşa taraftarları tribünleri önemli ölçüde doldurdu. Galatasaray taraftarları ise statta kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Taraftarlar, maç öncesi,''Lider buraya'' tezahüratı yaparak Galatasaray takımını tribüne çağırıp, alkışladı.

TERİM'E SEVGİ GÖSTERİSİ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda sahaya çıkışında, Kasımpaşa taraftarlarının sevgi gösterileriyle karşılandı. Taraftarların alkışlarını yanıtsız bırakmayan Terim, tribüne giderek burada bazı taraftarların elini sıktı. Öte yandan, dün vefat eden gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand için müsabaka öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Galatasaraylı futbolcular, ayrıca sahaya kollarında siyah bantla çıktı.

TERİMDEN MECBURİ DEĞİŞİKLİKLER
Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçı için rakip sahada Kasımpaşa karşısına çıkan Galatasaray, kadrosunda mecburi değişikliklere gitmek zorunda kaldı. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Fas Milli Takımı'nda bulunan Nordin Amrabat ile Fildişi Sahili Milli Takımı'nda bulunan Emmanuel Eboue'nin yokluğunda, savunmanın solunda Sabri Sarıoğlu'nu, orta sahanın solunda ise Emre Çolak'a görev verdi. Bu sezon ligde Kasımpaşa maçına kadar 3 maça çıkan ve yalnızca Sanica Boru Elazığspor karşısında 90 dakika sahada kalan Sabri Sarıoğlu, Eboue'nin forma giyemeyeceği bu dönemde kendini göstermek için yeni bir fırsat yakalamış oldu. Öte yandan, forma giydiği son 4 lig maçında sonradan oyuna dahil olan Emre Çolak da Kasımpaşa maçıyla yeniden ilk 11'e döndü.

FORVETTE BURAK-ELMANDER
Kasımpaşa maçında Galatasaray takımının forvet hattı Burak Yılmaz ile Elmander'den oluştu. Sarı-kırmızılı takımın golcü oyuncusu Burak ilk 11'deki yerini korurken, Elmander ise ligin 13. haftasındaki Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasının ardından yeniden kendisine ilk 11 içinde şans buldu. Ayrıca, sakatlığı düzelen Semih Kaya, Kasımpaşa karşısında sahaya çıktı.

IBRICIC İLK KEZ
Kasımpaşa'nın yeni transferi Senijad İbricic, Galatasaray karşısında yeni takımıyla ilk maçına çıktı. Sezona Gaziantepspor'da başlayan ve devre arasında Kasımpaşa'nın kadrosuna dahil olan Bosna Hersekli oyuncu, Galatasaray maçında takımının ilk 11'inde yer aldı. Öte yandan, lacivert-beyazlı ekibin bir diğer yeni transferi genç oyuncu Erhan Kartal ise yedekler arasında kendisine yer buldu.

MAÇ TEMPOSUZ BAŞLADI
Zorlu mücadele temposuz bir şekilde başladı ve ilk bölümde tempo genel olarak da yükselmedi. İki takım da temkinli bir oyun anlayışını tercih ederken, top daha çok Galatasaraylı futbolcuların ayağındaydı. Bu bölümde çok tehlikeli ataklar gelişmezken, iki ekip de kanat organizasyonları ve duran toplardan bazı pozisyonlara girdiler fakat ciddi bir pozisyon yaşanmadı. İlk 15 dakika geride kalırken maçta gol yoktu.

ELMANDER PERDEYİ AÇTI!
Maçta ilk bölümün geride kalmasının ardından oyun ortada devam ediyordu. Bu sıralarda Galatasaray'da Elmander sahneye çıktı ve attığı golle takımın 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 18. dakikasında önce Sabri sağ kanatta topla buluştu ve ortasını yaptı fakat savunma topu kesti. Sağ çaprazda bu sefer Hamit topla buluştu ve sert bir top gönderdi, gelen topa Elmander dokundu ve top ağlarla buluştu.

IBRICIC İLK MAÇINDA GOLÜ BULDU!
Kasımpaşa geriye düşmesine rağmen çabuk toparlandı ve beraberliği bulmak için çabalara başladı. Özellikle Özer, Ibricic ve Uche ile hücumda etkili olan Kasımpaşa, aradığı golü 28. dakikada Ibricic ile buldu. Bu dakikada Ibricic, Uche'nin verdiği pasta ceza sahası üzerinde topla buluştu. Ardından rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasına girmeden uzaktan sert ve düzgün bir vuruş yaptı. Muslera'yı da geçen top ağlarla buluştu ve durumu 1-1 oldu.

Maçta tempo genel olarak düşüktü ve gollere rağmen oyundaki tempo pek yükselmedi. Oyunun son bölümleri de daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti ve iki takım da yaptıkları pas hataları nedeniyle oyunu istedikleri gibi kuramadılar. İlk yarıda son düdük çaldığında ise skor tabelasında 1-1'lik eşitlik vardı.

VIUDEZ ÖRÜMCEK AĞINI ALDI!
Maçın ikinci yarısında yine ortada geçen bir oyun vardı. Her ne kadar top daha çok Galatasaray'da olsa da Kasımpaşalı futbolcular topu aldıklarında hızlı hücuma çıkmaya çalışır bir görüntüdeydi. İkinci yarının henüz başlarındayken Kasımpaşa Uruguaylı oyuncusu Viudez ile golü buldu ve 2-1 öne geçmeyi başardı. Maçın 50. dakikasında Viudez sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahası çaprazına gelip sol ayağıyla mükemmel bir vuruş çıkardı ve uzak köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu.

FORVETE TAZE KAN
Kasımpaşa'nın 2-1 öne geçmesinin ardından Galatasaray oyunda biraz daha etkili olmak için çabalarını artırdı. Genel olarak topa daha çok hakim olmasına rağmen istediği oyunu ortaya koyamayan Galatasaray, geriye düştükten sonra biraz daha hücumu düşünen bir yapıya büründü. Buna rağmen sarı-kırmızılı takım istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Böyle olunca Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, attığı gole rağmen oyunda pek varlık gösteremeyen Elmander'i oyundan aldı ve Umut Bulut'u oyuna sürdü.

KASIMPAŞA KAÇIRDIKÇA KAÇIRDI
Maçta dakikalar ilerledikçe Kasımpaşa biraz daha etkili bir oyun oynamaya başladı ve Galatasaray savunmasının verdiği açıklar da bu bölümde dikkat çekti. Kasımpaşa Özer, Uche ve Viudez ile tehlikeli ataklar geliştirirken, Galatasaraylı oyuncular bu üç ismi durdurmakta güçlük çektiler. Bu dakikalarda Kasımpaşa 2-3 kez çok tehlikeli pozisyonlar yarattı fakat bunlardan sonuç almayı başaramadı.

Maçta kalan dakikalarda Galatasaray istediği oyunu ortaya koyamadı. Özellikle beraberlik için rakibinin üstünde bir baskı kurması beklenen sarı-kırmızılı ekip bunu da başaramadı ve maç 2-1 Kasımpaşa'nın galibiyetiyle sona erdi.

18 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı