Karnesini getirene buz pateni keyfi - İSTANBUL

- Çocuklardan detaylar - Çocukların patenle kaymaları - Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ın açıklamalarıKarnesini getirene buz pateni keyfi - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul 'un hayata geçirdiği "Karneni Getir Buzda Kay" projesiyle karnesini getiren ilköğretim öğrencileri Silivrikapı Buz Pisti'nde eğlenceli vakit geçirdi - Spor İstanbul Genel Müdürü Özbayraktar: - "Çocukların mutlu olması çok önemli. Hayal ettikleri şeyleri yapmaları önemli. Onların nelere yetenekleri olduğu keşfetmeleri için denemeleri lazım. Burası da bunun için bir fırsat"İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul , 2015 yarıyıl tatili döneminde hayata geçirdiği "Karneni Getir Buzda Kay" projesi bu yıl da devam ediyor.Geçtiğimiz üç yılda yarı yıl tatilindeki öğrencilerden büyük ilgi gören etkinliğin dördüncüsü Silivrikapı Buz Pisti'nde gerçekleştirildi.
Yarıyıl tatilinin başlaması üzerine etkinliğine katılan ilköğretim okulu öğrencileri, ücretsiz buz pateni yaptı.Etkinliğe katılan Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar da Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundaki ikinci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı.
Karnelerini alan öğrenciler, buz pistine çıkarak paten kaydı.İlk defa piste çıkan öğrenciler ise görevliler eşliğinde güzel vakit geçirdi.İsmail Özbayraktar, karnesini getiren her çocuğun buz pistinde kayabileceğini belirterek, şöyle devam etti:"Çocukların önce hayal etmelerini istiyoruz. Sonra da hayal ettiklerini başarmaları için deneme fırsatları sağlıyoruz. Bunlardan bir tanesi de buz pateni. Buraya gelen her çocuğumuzu 15 günlük tatil boyunca, buz pistinde deneme yaptıktan sonra kaymayı öğrenerek göndereceğimizin garantisini veriyoruz. Çocuklar yetişkinlere göre buz patenine daha yatkın oluyor. Bir iki günde öğrenen oluyor. 15 gün sonra ise hepsi buradan güzel bir şekilde kaymayı bilerek gidiyorlar. Çocukların mutlu olması çok önemli. Hayal ettikleri şeyleri yapmaları önemli. Onların nelere yetenekleri olduğu keşfetmeleri için denemeleri lazım. Burası na bunun için bir fırsat."Özbayraktar, çocukları teknoloji bağımlılığından ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına Spor İstanbul olarak 25 branşta hizmet verdiklerini ifade ederek, evde vakit geçirmektense spora yönelen çocukların enerjilerini atarak mutlu ve başarılı olacaklarını söyledi.

Özbayraktar, pistte sabah 09.00 ile 18.00 arasında çocukların, sonrasında da gençlerin ve büyüklerin buz pateni yapabileceğini dile getirdi.Etkinlik, 2 Şubat'a kadar devam edecek.
Alışkanlık Buz Pateni Yarıyıl Tatili İlköğretim Okulu Öğrenciler 

19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı