İstanbul Maratonu'ndan Renkli Görüntüler

Vodafone 35. İstanbul Maratonu Halk Koşusu Boğaz Köprüsü üzerinde birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılanlardan bazıları köprü üzerinde ip atlarken, bazıları ise birdirbir oynadı. Köprü üzerinde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen vatandaşlar, görevliler tarafından sık sık megafonlarla uyarıldı.
Vodafone Boğaz Köprüsü 


Vodafone 35. İstanbul Maratonu Halk Koşusu ' nda her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntüler oluştu. Startın verilmesiyle birlikte çok sayıda vatandaş, İstanbul ' un simgelerinden biri olan Boğaz Köprüsü ' ne akın etti. Köprüdeki yürüyüşe birçok taraftar, tuttukları takımın bayrakları ile katıldı. Yürüyüşün en keyifli katılımcıları ise çocuklar oldu. Bazı çocuklar köprü üzerinde birdirbir oynarken, bazıları ise ip atladı. Bazı katılımcıların ise bebek arabasındaki çocuklarıyla birlikte köprüye geldikleri görüldü.

Köprü üzerindeki ilginç etkinliklerden biri de top sektirme rekor denemesi idi. Bir vatandaş beraberinde getirdiği futbol topu ile rekor denemesi yaptı.

Yürüyüşe katılan tekerlekli sandalyedeki bir dede de dikkat çekti. Geçtiğimiz senelerde yürüyüşe yürüyerek katıldığını söyleyen yaşlı dede, “Bu yedinci geçişim köprüden. Hep yürüme gidiyordum. Bu sene böyle oldu” dedi.

Köprü üzerinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan intihar teşebbüsü ve korkuluklarda kahvaltı yapılması gibi olayların önüne geçmek isteyen yetkililerin, güvenlik tedbirlerini de sıkılaştırdığı görüldü. Köprünün ortasında korkuluklara yakın kısma yaklaşılmaması için bariyerler konulduğu görüldü. Karayolları ekipleri de köprüden geçiş sırasında kontrollerini sürdürdü. Yetkililer köprü üzerinde bekleyen vatandaşları da megafonla uyardı.

Boğaz Köprüsü ' nde gerçekleşen yürüyüşte çeşitli eylemler de yaşandı. Bazı katılımcılar Mısır ' da öldürülen Esma ' nın maskelerini takarak yürüyüşe katıldı. Bir grup Çerkez ise Soçi ' de düzenlenecek olimpiyatları protesto etti. Ellerinde şemsiyelerle Boğaz Köprüsü ' ne gelen eylemciler, “Soçi ' de olimpiyat yapılmasına karşıyız. Buna dikkat çekmek için eylem yapıyoruz” dediler.
17 Kasım 2013 Pazar günü yayınlandı