İSTANBUL - Galatasaray'da olağan seçimli genel kurula doğru

- Cemal Özgörkey, Maslak Atlı Spor Kulübü Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısı - Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu'nun konuşması - Proje tanıtım videosu - Eşref Hamamcıoğlu'nun ekibinde yer alan Cemal Özgörkey ile röportaj - Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu ile röportajGalatasaray'da olağan seçimli genel kurula doğru - Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu'nun ekibinde yer alan Cemal Özgörkey: - "Columbus Projesi ile 2024 yılında 2 milyar 500 milyon lira gibi bir değer yaratma hedefiyle yola çıktık"İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübünde 19 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan Eşref Hamamcıoğlu'nun ekibinde yer alan Cemal Özgörkey, hazırladıkları Columbus Projesi ile 2024 yılına kadar 2 milyar 500 milyon liralık bir değer oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Cemal Özgörkey, Maslak Atlı Spor Kulübü Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde düzenlenen ve Eşref Hamamcıoğlu'nun da yer aldığı toplantıda, kulübü içinde bulunduğu mali krizden çıkarmak amacıyla hazırladıkları Columbus Projesi hakkında bilgi verdi.Galatasaray Kulübü bünyesinde bulunan Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ile Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek bir çatı altında birleştireceklerini dile getiren Özgörkey, "Biz Galatasaray'ımızın içinde uyuyan değerlerimizin yıllardır farkındayız. Bu değerlerimizi toprağın altından çıkartıp, önümüzdeki 3 yıl içerisinde hak ettikleri yere getirmek için bu projeyi oluşturduk. Bu projeyle 2024 yılında 2 milyar 500 milyon lira gibi bir değer yaratma hedefiyle yola çıktık. Son derece konservatif, ayağa yere basan bin proje. Bunlar çünkü Galatasaray'ın içinde var olan değerlerimiz. Değişik, meşakkatli bir yoldan sonra inşallah bunları su üstüne çıkaracağız."Eşref Hamamcıoğlu'nun seçilmesi durumunda yönetimde ikinci başkan olarak görev alacak Cemal Özgörkey, bir yıl içinde projelerinin neticelerini almaya başlayacaklarını da ifade etti.
- Eşref Hamamcıoğlu: "Devrim niteliğinde bir proje olacak"Eşref Hamamcıoğlu da projenin ortak bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:"Burada kolektif aklı, önce kendi içimizde değerlendirdik. Bu, Galatasaray'da sistematik yaklaşımın, kararlılığın simgesi bir projedir. Uygulanabilir bir proje. Daha önce kendi iş hayatlarımızda benzeri projeleri gerçekleştirdik. Burada ekip çalışması, sinerji yaratma ve kararlılık önemli. Bizim de yola çıkış şeklimiz budur. Galatasaray'ın mali sorularını gündelik tedbirlerle çözemeyeceğimizi başından beri söylüyoruz. Bu ne kasa ne de finansman kolaylıklarıyla olabilir. Bu sadece bir sistem değişikliğiyle olabilir. Bunun için de bizim gibi ciddi, dirayetli bir yönetim kurulunun olması lazım. Ben ve bütün ekip arkadaşlarım Galatasaray'a vakit ayırmak için yola çıktık. Gerçekten devrim niteliğinde bir proje olacak."
Basın Toplantısı Toplantı Dirayet Devrim Genel Kurul 

15 Haziran 2021 Salı günü yayınlandı