Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye, Avrupa Şampiyonu Oldu

Konya ' da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası ' nda finalde Sırbistan ' ı 85-68 mağlup eden Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu. Genç milliler şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ' ın elinden aldı.
Avrupa Şampiyonası Hırvatistan Milli Takım Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı 


10 gündür Konya ' da devam eden Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası ' nın son gününde Sırbistan ile final maçına çıkan Genç Milli Takım, taraftarın desteğini de arkasına alıp salondan 17 sayı farkla 85-68 galip ayrılarak Avrupa ' nın en büyüğü oldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte genç milliler ve salonu dolduran binlerce Konyalı seyirci büyük bir sevinç yaşadı. Genç milliler seyircilere giderek şampiyonluğu doyasıya kutladı. Ardından kupa seramonisine geçildi. İlk olarak turnuvayı üçüncü bitiren Hırvatistan podyuma geldi. Hırvat oyuncuların madalyasını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi. Turnuva ikincisi olan Sırbistanlı oyuncular ise ikincilik madalyasını Konya Valisi Muammer Erol ' un elinden aldı. Son olarak podyuma çıkan Genç Milli Takım ise şampiyonluk madalyasını ve kupayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ' in elinden aldı. Genç milliler kupayı aldıktan sonra büyük bir coşku yaşarken kupayla bol bol fotoğraf çektirip poz verdi.

KILIÇ: “TÜRKİYE, GELECEKTE ÇOK DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLARA İMZA ATACAK”

Karşılaşmanın ardından konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya ' nın ev sahipliğinde güzel bir turnuva olduğunu ifade etti. Yabancı misafirlerin organizasyon hakkında olumlu ve güzel düşüncelerini kendileriyle paylaştığını kaydeden Bakan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gerçekten bütün konuştuğumuz yabancı misafirlerimizin hepsi ne kadar güzel bir organizasyon olduğunu ve ne kadar uyumlu bir organizasyon olduğunu dile getirdi. Bundan dolayı da memnunuz. Burada hem federasyonumuza hem de görev yapan tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Turgay bey aynı zamanda artık Avrupa ' da da görevli. Dolayısıyla bu tip şampiyonalarda başarı elde etmenin Türkiye açısından gerçekten büyük bir önemi var. Biz emin adımlarla geleceğe doğru yürüyoruz. Genç basketbolcu kardeşlerimizde yüksek bir motivasyon içerisinde. Bunların başlangıç adımları olduğunun farkındalar. Onlar da gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacaklarını biliyorlar. Başbakanımızla da hemen maçtan sonra görüştük. O da oyuncularımızı tebrik etti. Konya ' ya da buradaki başarılı organizasyondan dolayı teşekkür etti. İnşallah ülkemiz gelecekte çok daha büyük organizasyonlara imza atacaktır.”

UĞURATA: ' ÇOK BÜYÜK BİR ÇALIŞMA, ÇOK BÜYÜK BİR EMEK VARDI '

Genç Erkek Milli Takım Başantrenörü Ömer Uğurata ise, hedefleri olan şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şampiyon olmamız, çok büyük bir beklenti açıkçası. Dışarıdan kolay mı göründü bilmiyorum ama içeride çok büyük bir çalışma, çok büyük bir emek vardı. Arkamızda başta federasyonumuz sayın başkanımız Turgay Demirel ile başlayan çok büyük bir güç var. Kolay değil 60 gündür beraberiz. İlk gün kampa 19 kişiyle başladık. Çok önemli A Milli Takım adayı oyuncularla çalıştık. Hepsi ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. Onları yetiştiren kulüplerine, destek veren ailelerine ve okuldaki öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÜVEN: ' BAŞINDAN BERİ HEP ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYORDUK '

Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Egemen Güven de, “Öncelikle uzun ve yorucu bir kamp döneminden geçtik. Yorucu bir sezonun ardından buraya geldik. Sırbistanlı oyuncuları kutluyorum. Bize destek olan Konya halkına da teşekkür ediyorum. Çok güzel bir atmosfer vardı. Müthiş bir duygu, tarif edilemez yaşamak lazım. Konya halkına bizi destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Başından beri hep şampiyonluğu hedefliyorduk. Bu da gerçekleşti. En değerli oyuncu seçildiğim için çok mutlu oldum. Burada önemli olan şampiyonluktu. Bunu da gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: ' FİNALE ÇIKAN TÜRK TAKIMI HER ZAMAN KAZANIR '

Genç milli oyunculardan Yiğit Arslan ise, “Bizim için çok zorlu bir turnuvaydı. Maç maç düşünerek geldik buraya kadar. Sırbistan da çok güçlü bir takım. İkinci grupta bizi yenmişti ama biz biliyorduk ki Konya halkının desteğiyle finalde çok rahat bir şekilde kazanacağız. Finale çıkan Türk takımı her zaman kazanır. Biz de öyle yaptık. Çıktık ve kazandık” diye konuştu.
4 Ağustos 2014 Pazartesi günü yayınlandı