Galatasaray: 1 Schalke 04: 1 Maçın Geniş Özeti Ve Golleri

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Alman ekibi Schalke 04'ü ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kariyerinde bir ilki yaşadı.
Drogba Schalke Sabri Sarıoğlu Galatasaray Fatih Terim 


''Devler Ligi''nde H grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tura yükselen sarı-kırmızılı ekibin bu başarısı, Fatih Terim için de bir ilk oldu ve Schalke 04 maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu turda ilk kez takımının başında yer aldı.

Daha önce sarı-kırmızılı ekiple 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesi veren Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, hiç tur atlayamamıştı.

-Drogba ilk 11'de-
Teknik direktör Fatih Terim, Dider Drogba'ya Schalke 04 karşısında ilk 11'de görev verdi.

Sarı-kırmızılı ekiple ilk maçına ligdeki Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna dahil olarak çıkan Drogba, 1 gol ve 1 asistlik performansıyla kalitesini ortaya koydu. Yıldız futbolcu, Schalke 04 karşısında ilk kez takımında ilk 11'de de yer bulmuş oldu.

Ayrıca, yeni transferlerden Wesley Sneijder de ilk 11'de sahaya çıkan isimler arasında yer aldı ve sol kanatta görev yaptı.

-''Cim Bom'' çift forvetle-
Galatasaray, Schalke 04 maçında çift forvetle sahada yer aldı.
Bu önemli maçta nasıl bir dizilişle takımını sahaya süreceği merak edilen teknik direktör Fatih Terim, forvet hattında Drogba ve Burak Yılmaz ikilisine görev verdi.

Grup maçlarında attığı 6 golle takımını sırtlayan Burak, Drogba ile birlikte yine en önemli gol silahı olarak rol aldı.

-Huntelaar ilk 11'de görev aldı-
Schalke 04'te ise gözündeki rahatsızlığı nedeniyle bir süredir takımda forma giyemeyen Hollandalı futbolcu Klaas-Jan Huntelaar, Galatasaray'a karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

Alman ekibinde büyük önem verilen Şampiyonlar Ligi maçlarına yetişmesi için çaba sarf edilen ve İstanbul'a getirilen Huntelaar'ı teknik direktör Jens Keller ilk 11'de görevlendirdi.

-Türk Telekom Arena doldu-
Biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen Galatasaray-Schalke 04 maçında Türk Telekom Arena tribünleri tamamen doldu.

Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar, maçın başlamasından saatler önce statta yerlerini aldı ve tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Ayrıca, Schalke 04 taraftarları da müsabakada takımlarını yalnız bırakmayarak, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

-Medyadan büyük ilgi-
Galatasaray-Schalke 04 karşılaşmasına medya mensuplarının da ilgisi yüksek oldu.
Müsabakayı 75'i yabancı, toplam 389 basın mensubunun Türk Telekom Arena'da takip ettiği açıklandı.

-Galatasaray: 1 - Schalke 04: 1 (İlk yarı) Stat: Türk Telekom Arena Hakemler: William Collum, Martin Cryans, William Conquer (İskoçya) Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba Schalke 04: Hildebrand, Höger, Höwedes, Matip, Kolasinac, Draxler, Jones, Neustadter, Bastos, Farfan, Huntelaar Goller: Dk. 12 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 45 Jones (Schalke 04) Sarı kartlar: Dk. 17 Muslera (Galatasaray), Dk. 35 Jones (Schalke 04)
Fatih Terim Hakkında
Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Nuriye ve Mehmet Talat Terim'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Terim ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var. 23 Mart 2020'de Terim'in COVID-19 testi pozitif çıktı. Tedavi oldu ve 30 Mart 2020'de hastaneden taburcu edildi. Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953;...
devamı
21 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı