Fenerbahçe Beşiktaş Maçı (Tayfur Havutçunun Açıklamaları)

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Final'in 4. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 yenildi ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada avantajını kullanamadı.
Ricardo Quaresma Volkan Demirel Aykut Kocaman Fatih Terim Şenol Güneş 


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, oyuncularını Fenerbahçe maçında gösterdikleri mücadele nedeniyle kutladı. Havutçu, futbolcularının oyun disiplinine sadık kaldıklarını ve iyi mücadele ettiklerini belirterek, ' Süper Final'de diğer 3 maçta da iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Ancak maalesef bunlar neticeye yansımadı. Bugün istediğimiz 3 puanı aldık. Önümüzde iki maç var. Kalan maçlarda da Beşiktaş'a yakışır şekilde mücadele edeceğiz ' diye konuştu.
Takımın üzerinde uzun süredir galip gelememenin baskısının olduğunu ifade eden Havutçu, ' Bu galibiyet bizim için çok önemli. Taraftar, yönetim, camia olarak böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. İnşallah sezon bittiğinde oturup bütün konuları değerlendireceğiz. İnancımızı hiç yitirmedik. İyi bir takımız ' şeklinde konuştu.

Havutçu, son olarak tribünleri dolduran kadın ve çocuk taraftarlara değinerek, ' Bugün tribünlere gelen kadın, çocuk ve genç taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz ' dedi.
Genç teknik adam, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise özellikle Play-off'lara başlarken ' Yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz ' dediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
' Hiç bir şey bir anda değişmiyor. Oynadığımız diğer karşılaşmalarda da iyi sinyaller verdiğimizi düşünüyorum. Zaman zaman iyi oyun ortaya koyduk. Yakaladığımız net pozisyonlarımız vardı. Özellikle 60. dakikadan sonra oyun daha farklı olabilirdi. Oyuncularımıza hiç bir zaman inancımızı yitirmedik. Aynı şekilde çalışıyoruz. Öncelikle camia olarak, hem taraftar hem yönetim olarak daha iyi şeylere layığız. İnşallah önümüzdeki sezon daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. '

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın Beşiktaş'ı mücadelesi nedeniyle tebrik ettiğinin belirtilmesi üzerine Havutçu, ' Teşekkür ediyoruz. Diğer karşılaşmalarda da iyi mücadele ettik ama maalesef neticeye yansımadı. Yakaladığımız pozisyonlar vardı. Ancak bugünkü oyunumuzdan memnunum ' diye konuştu.

Spor Toto Süper Final 4. hafta maçında Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Beşiktaş'ın kalecisi Cenk Gönen, zor bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Cenk, maçta bir çok gol pozisyonu kaçırdıklarını belirterek, ' Daha farklı bitebilirdi. Stres düzeyi yüksek bir maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Süper Final'de kalan iki maçımızı da kazanmak istiyoruz ' dedi.
Süper Final'de kaybettikleri diğer maçlarda çok kötü oynamadıklarını kaydeden Cenk, ' Ama futbolda şans da önemli. Şans rakiplerden yana oldu. Bugün o şanssızlığımızı kırdık. İki derbiyi de kazanıp, taraftarımıza mutlu bir sezon sonu yaşatmak istiyoruz. Bu sonucu, bugüne kadar galibiyet göremeyen yeni başkanımız Fikret Orman ve yönetimine armağan etmek istiyorum ' diye konuştu.
Cenk, bir soru üzerine, her maça aynı şekilde konsantre olduğunu vurgulayarak, ' İyi oynayıp takımın galibiyetine katkı sağladıysam ne mutlu bana ' ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma da, Fenerbahçe karşısında ellerine geçen şansı iyi değerlendirerek, maça kazandıklarını söyledi. Quaresma, rakipleriyle oynadıkları ilk maçta pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek, ' Bu akşam devamlı maçın içindeydik. Bir pozisyonu değerlendirip galip geldik. Aslında ilk maçta da iyi işler yaptık. Hiçbir zaman Fenerbahçe'den kötü oynamadık. Bugün elimize geçen şansı iyi değerlendirip, galip geldik ' dedi.

Quaresma, seneye durumunun ne olacağıyla ilgili bir soru üzerine, 1 sene daha kontratı olduğunu hatırlatarak, ' Beşiktaş'ta ve bu ülkede olmaktan çok mutluyum. Eğer bir gün sıkıntı yaşarsam ve mutlu olmadığımı hissedersem gerekli kişilere söylerim. Elimden geldiğince bu kulübe yardım etmek istiyorum. Ben burada kalmak istiyorum ' diye konuştu.
Bir gazetecinin ' Yönetim yıllık ücretinde indirim isterse o fedakarlığı yapar mı? ' sorusu üzerine Portekizli yıldız, ' Benim için bir problem değil. Kulüpte gerekli kişiler beni ararlar konuşuruz. Herkesle çok rahat bir şekilde konuşurum ' dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise kalan maçları kazanarak, şampiyon olacaklarını söyledi. Kocaman, ' Kalan iki maçı kazandığımız zaman şampiyon olacağımızı biliyoruz. Mutlaka çok zor. Fenerbahçe bu tip atmosferlerde tarihi boyunca çok maç oynadı. Hep söylüyoruz, futbol karşılaşması bu, bir oyun, savaş değil. Ne kendi sahamızda ne de başka yerlere gittiğimizde böyle. Bu oyunun geriliminin, şiddetinin zaman zaman oyun içinde kaldığı zaman artması çok doğal. Tabii ki Trabzonspor karşılaşması da böyle bir maç olacak. Ancak bundan da çekinmiyoruz. Yapabildiğimiz becerebildiğimiz kadar oyunun kontrolünü alıp oynamaya çalışacağız. Ama şunu biliyoruz. İki maçı kazanırsak şampiyon olacağız. Çok şükür ki bu günleri gördük ' dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, dünkü maçtan sonra yaptıkları açıklamalarla ilgili ne düşündüğü sorusunu cevaplayan Kocaman, ' Söylenen sözlere bakıldığı zaman, düşündüğüm zaman Terim'in söylediklerine, saygı ve benzeri şeylerle ilgili, zaten aynı şeyleri düşünüyorum. İmzamı atarım, çok doğru şeyler söyledi. Aynı şekilde düşünüyorum ben de. Söyledikleri doğru. Şenol Güneş'in söylediklerini çok anlayamadım ve kavrayamadım. Çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Geçen sezon da buna benzer şeyler söylemişti Sayın Güneş, yine oraya doğru götürdü işi. Benim vurgum şuydu: Hatırlatma yapmakta fayda var, anlamayanlar, anlayamayanlar ya da anlamak istemeyenler için. Bu haftaki Süper Final karşılaşmaları gerçekten Süper Finale yakışır şekilde oldu. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Çok doğru bir şekilde iyi bir şekilde oynadılar. Böyle olmalı işler. Bunu söylüyorum. Bununla beraber şunu da ilave ediyorum: Özellikle maçtan sonra söylemek istediğim, geçen seneyi de belki evvelki seneyi de katabilirim. Geçen sezon da bu sezon da bu seviyeye gelirken çok zorlu maçlar oynadık. Geçen seneki şampiyonluğumuzun ne kadar haklı bir şampiyonluk olduğu vurgusunu yapmaya çalıştım. Ama söz başka yerlere doğru gitti her halde. Esas benim vurgum kendi maçlarımızaydı. '

Bu akşamki maçla ilgili olarak sözlerine, 24. haftada yine Galatasaray'ı yakalama şansı bulduklarını ancak başaramadıklarını ifade ederek başlayan Kocaman, ' Bugün bir kez daha fırsat geldi önümüze ama bugünü de değerlendiremedik. Dün akşam puanları eşitlemeyi düşünürken, rakibimiz 1 puan daha farkı arttırdı ' dedi.

Beşiktaş'ı istekli oyunundan dolayı kutlayan Kocaman, Siyah-beyazlı ekibin maç boyunca kazanmaya kendilerinden daha yakın olduğunu anlatarak, ' İlk yarı düşündüğümüze yakın şekilde geçti. Pek çok şeyi gerçekleştirdik. Oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Çok etkili olmamakla birlikte atak üstünlüğü elimizdeydi. Beşiktaş'a karşı uygun, doğru oyunu oynadık. Bir akşam önce rakibimizin puan yitirmesinden kaynaklanan yüksek isteklilik hali sabırsız oyunu getirdi. Bir an evvel skoru elde etme çabasıyla merkezden hücum etmemiz Beşiktaş'ı kontratak oyuna doğru yöneltti. İkinci yarı aynı oyunu sürdürme gayreti olacaktı ama 1-0'lık bir dezavantajla başladık. İlk 15 dakikada rakibin sahasında verimli olmakla birlikte, 20-25. dakikalardan sonraki süreç etkimizin sürekli oyundan azaldığı, takımın yavaş yavaş pozisyon disiplinini terk edip dağınık bir hale geldiği görüntü vardı. Beşiktaş net pozisyonlar yakaladı. Sahanın merkezini boşalttık, herkes hücumu düşünmeye başladı. Bu affedilmez bir hataydı bir futbol takımı için. Bunu yaptık. O andan itibaren Volkan açıkçası farkın artmasını engelledi. Son 15 dakikalık periyotta çok istememize rağmen hiç üretkenlik ortaya koyamadık ' açıklamasında bulundu.

Sakatlığına rağmen Beşiktaş karşısında forma giyen Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, bugün yenilmelerine rağmen kendileri için değişen bir şeyin olmadığını, 2 maçı da kazanıp şampiyon olacaklarını söyledi. Volkan, ' Demek ki rahatlık bize yaramıyormuş. Her şeyin zorunu seviyormuşuz. Taraftarlarımızdan şunu istiyorum. Kimse üzülmesin, eleştiri yapmasın. Hedefimiz 6 maçta 6 galibiyetti. Bugün kaybettik, ama değişin bir şey yok. Biz haftaya Trabzon'a gideceğiz. Bu maçtan önce de bu maçtan sonra da bize Trabzonspor galibiyeti lazımdı. Son maçta da Galatasaray'ı yenmemiz gerekiyor. Bu maçın üzerinde düşünmeye gerek yok. Kimse üstüne alınmasın, Beşiktaş iyi oynadı onları tebrik ediyoruz. İçeride konuştuk, elimizden gelenin en iyisini yapıp şampiyon olacağız ' dedi.

Sakatlığıyla ilgili bir soru üzerine Volkan Demirel, ' Herhangi bir sıkıntı yok. Maça çıkmadan önce durumum nasılsa aynı. Doktorumuza, fizyoterapist arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Dün geceden beri çok çalıştılar, hiç ağrım sızım olmadan manlça çıkmamı sağladılar ' diye konuştu.

Bekir İrtegün ise Beşiktaş'ı kazandığı için tebrik ederek, ' İlk yarı oyunun kontrolü bizdeydi. Gol atsaydık maçın seyri değişecekti. Oturup bu maçın yasını tutamayız. Bu takım gerilerden gelip çok maçlar kazandı. 2 maçı kazanıp mutlu sona ulaşacak güçteyiz. Soyunma odasında da bunu konuştuk ' şeklinde konuştu.
Fatih Terim Hakkında
Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Nuriye ve Mehmet Talat Terim'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Terim ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var. 23 Mart 2020'de Terim'in COVID-19 testi pozitif çıktı. Tedavi oldu ve 30 Mart 2020'de hastaneden taburcu edildi. Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953;...
devamı
4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı