Fenerbahçe 3 Beşiktaş 0 (Samet Aybaba Açıklaması)

Fenerbahçe Beşiktaş 3-0 (Maç Özeti ve Kuyt'un açıklaması), Fenerbahçe Beşiktaş Maçın Geniş Özeti (3-0), Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Özeti Goller ve Aykut'un Açıklaması, Fenerbahçe 3 Beşiktaş 0 , Fenerbahçe 3 Beşiktaş 0 (Samet Aybaba Açıklaması)
Burak Kaplan Avrupa Kayhan 


Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, ' istifa edecek misiniz? ' sorusu karşısında adeta patladı.Aybaba, Fenerbahçe derbisi sonrası katıldığı basın toplantısında, derbiyi birkaç kurguda planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'2 haftadır aksayan sol kanada önlem almak istedik. Burada değişiklik yaptık. 'Oyuna baskıyla başlayalım, rakip Avrupa kupası maçı oynadı, yorgundu, hata yaptırırız' diye düşündük. İkinci yarıda da süratli oyuncularımızı kullanarak sonuca gitmek istedik. Fernandes gibi bir oyuncumuzun basit bir topu kaptırması sonrası golü yedik ve dengeyi kaybettik. İkinci yarıda da 10 kişi kalınca bu sonuç geldi.'

-'3 haftadır düşüş yaşıyoruz'-

'3 haftadır bir düşüş yazıyoruz ve bu bize yakışmadı' diyen Aybaba, 'Böyle görüntü vermemeliydik. Oyuncularımızda bireysel düşüş de var, takım olarak da düşüş var' ifadelerini kullandı.

Aybaba, şampiyonluk şansları ile ilgili bir soru üzerine, '8 puanımız var. Daha bu konuda yorum yapmak için erken. Devre arasına kadar alabileceğimiz maksimum puanı almak istiyoruz' diye konuştu.

-'Bu oyunculara kaldıysak vay halimize'-

Solda sıkıntı yaşadıklarının hatırlatılıp, kadroya alınmayan Burak Kaplan ve Tanju Kayhan'ın durumlarının sorulması üzerine Aybaba, 'Biz bu oyunculara kaldıysak vay halimize. Beşiktaş'ın uzun süre içinde olmalarına rağmen fazla şans bulamamışlar. Beşiktaşız, büyük takımız, kötü günler geçirebiliriz ama hiçbir zamana oyuncumun eksikliğinden yakınmayacağım. Başka yapacağım bir şey yok. Biz camiamızla birlik içinde olarak bu günleri atlatabiliriz. Elimizdeki mevcut oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek amacındayız' ifadelerini kullandı.Aybaba, liderle aralarında 6 puan olduğunu, Fenerbahçe ile puan farkının da 4'e çıktığını kaydederek, 'Futbolda her şey olabilir. Ama böyle oynarsak olmaz. Bundan sonra toparlanmamız lazım. Milli takım kampı tesislerimizde olacak, biz Antalya'ya gideceğiz. Oturacağız, konuşacağız, yapmamız gereken hamleleri deneyeceğiz' dedi.

-'İstifa edecek misiniz?'-

Bir basın mensubunun alınan bu kötü sonuçların ardından hep istifa konusunun gündeme geldiğini belirtip, 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna Aybaba, 'Çok güzel bir soru. Siz istifa etmeyi düşünüyor musunuz? Sanırım uzun süredir çalışıyorsunuz, hata yaptığınızda hiç istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' şeklinde bir soruyla karşılık verdi.
8 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı