Fenerbahçe: 2 Altınordu: 1 Ziraat Türkiye Kupası (Maç özeti, goller)

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu mücadele veren Fenerbahçe, 4. hafta karşılaşmasında Altınordu ile deplasmanda kozlarını paylaştı.
Emre Belözoğlu Ziraat Türkiye Kupası Sarı Lacivertliler Hüseyin Eroğlu Türkiye Kupası 


İzmir Atatürk Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı müsabakada Sarı-Lacivertli ekip, rakibini 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Kritik karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 33. dakikada Mehmet Topuz'un kaydettiği golle öne geçti. Emre Belözoğlu'nun orta alanın gerisinden gönderdiği uzun pasla ceza sahasında topla buluşan 31 yaşındaki futbolcu, net bir vuruşla rakip fileleri havalandırdı: 0-1. İlk yarıda Kanarya'nın kaptanı Emre talihsiz bir şekilde sakatlandı. Maça devam edemeyen tecrübeli orta saha oyuncusunun yerine 44. dakikada Alper Potuk oyuna dahil oldu. Ev sahibi Altınordu'nun yanıtı gecikmedi. Dakika 45+2'de sol taraftan kullanılan köşe vuruşundan gelen top ceza sahasında karambol oluştururken, meşin yuvarlağı önünde bulan Ege temsilcisinin yıldız ismi Taha Balcı ağları sarstı, skora denge getirdi: 1-1. Takımlar soyunma odasına bu skorla gitti. Mücadelenin ikinci devresinde Sarı Lacivertliler, daha etkili bir oyun sergiledi. Dakika 79'u gösterdiğinde Alper Potuk, sol kanattan rakiplerini çalımlayarak çizgiye indi. Ceza sahası içerisine gönderdiği ortaya Altınordu savunmasından Yusuf Abdioğlu, ters bir dokunuş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle 2-1 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, galibiyeti elde etmeyi başardı.

Bu sonuçla puanını 7'ye çıkaran Sarı-Lacivertliler, averajla liderliğe yükseldi. Hüseyin Eroğlu yönetimindeki Ege temsilcisi ise 4 puanda kaldı.
21 Ocak 2015 Çarşamba günü yayınlandı