FC Nordsjælland Shakhtar Donetsk: 2-5 Maçın Özeti ve Golleri (21 Kasım 2012)

FC Nordsjælland Shakhtar Donetsk: 2-5 Maçın Özeti ve Golleri izle...
Alex De Souza Shakhtar Donetsk 


Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Nordsjaelland ile lider Shakhtar Donetsk karşı karşıya geldi.

Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. hafta mücadelesinde Shakhtar Donetsk, FC Nordsjælland'ı geriden gelerek 5-2 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi E grubunda lider Shakhtar Donetsk tartışmalı gollere sahne olan maçta Nordsjaelland'ı 5-2'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Maça etkili başlayan ekip konuk Shakhtar Donetsk oldu. Henüz 3. dakikada Henrik Mkhitaryan ile etkili gelen konuk ekip gole çok yaklaştı. Bu pozisyondan sadece bir dakika sonra bu sefer Fernandinho'nun şutunda Nordsjaelland savunması gole engel olmayı başardı. Karşılaşmada baskılı olan taraf konuk Shakhtar Donetsk olsa da maçta gol perdesini açan taraf ev sahibi oldu. Maçın 24. dakikasında Morten Nordstrand'ın golüyle Nordsjaelland 1-0 öne geçmeyi başardı. Sol kanattan ceza sahasına gelen ortada topa iyi dokunan Nordstrand düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Karşılaşmanın 26. dakikasında Shakhtar Donetsk sahalarda ender görünen bir gol ile skorda dengeyi sağladı. Hakem atışının ardından Shakhtar Donetsk takımı oyuncuları topu rakip sahaya yolladı. Nordsjaelland kalecisi ve savunması topun kendilerine gelmesini beklerken pozisyonda araya giren Luiz Adriano kaleciyi de çalımlayarak takımı adına skorda dengeyi sağlamış oldu.

Yediği tartışmalı golün ardından çabuk toparlanan ev sahibi ekip karşılaşmanın 29. dakikasında yeniden öne geçmeyi başardı. Sol kanattan gelişen akında ceza sahası içinde topla buluşan Kasper Lorentzen topu iyi kontrol etti, ardından sert ve düzgün bir vuruşla takımını maçta yeniden öne geçirmeyi başardı, 2-1. Maçtaki gol düellosunda sahneyi devralma sırası yine konuk ekip Shakhtar'daydı. Dakikalar 44'ü gösterirken ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Willian çektiği sert ve isabetli şutla maçta 2-2'lik eşitliği sağladı.

İkinci yarıda da gollerin ardı arkası kesilmedi. İlk yarı biterken sahneye çıkan Willian 50. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve takımı Shakhtar'ı deplasmanda 2-3 öne geçiren golü kaydetti. Ceza sahası dışında topla buluşan oyuncu topu sağına çekerek sert ve düzgün bir şut çıkardı ve topu Nordsjaelland ağlarına gönderdi. Bu golden yalnızca 3 dakika sonra Shakhtar farkı ikiye çıkaran golü Luiz Adriano ile buldu. Sağ kanattan Alex Teixeira'nın getirdiği topa bekletmeden vuran oyuncu takımını karşılaşmada iki farklı öne geçirdi, 2-4. 69. dakikada Nordsjaelland adına gelişen atakta Nicolai Stokholm'ün şutunda savunma gole engel olmayı başardı. 81. dakikada Shakhtar maçtaki 5. golünü yine Luiz Adriano ile kaydetti. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada topa kale sahası önünde dokunan oyuncu kendisinin üçüncü takımının beşinci golünü kaydetti, 2-5.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Shakhtar Donetsk sahadan 5-2'lik skorla galip ayrıldı.

Alex De Souza Hakkında
Futbola 1995 yılında Coritiba FC takımında başlamıştır. 2 sene oynadıktan sonra 1997 yılında Palmeiras'a geçmiştir. 2001 yılına kadar Palmeiras'ta oyanayan futbolcu buradaki performansıyla Brezilya Milli Takımı'nda da oynamaya başlamıştır. Ayrıca 1997 yılında tanıştığı Daiane ile 9 Mart 2000 tarihinde evlenmiştir. 2001-2002 sezonunda Parma takımına transfer olmuştur. Ancak 5 maça çıkabilmiştir ve ligin ikinci yarısında Flamengo'ya transfer olmuşt...
devamı
21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı