Everton Chelsea: 1-2 Maç Özeti (31 Aralık 2012)

Everton Chelsea: 1-2 Maç Özeti ve Golleri İzle... İngiltere Premier Ligi 20. hafta maçında Everton'a konuk olan Chelsea, rakibini 2-1'le geçti. Premier Lig'de Everton'ın Chelsea'yi ağırladığı maç büyük bir heyecana sahne oldu. Chelsea, yenik duruma düştüğü maçta rakibini Lampard'ın golleriyle 2-1 yendi ve ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Liverpool ise QPR engelini rahat aştı.
Barcelona Chelsea Petr Cech Atletico Madrid Ronaldo 


Üst sıraları yakından ilgilendiren mücadeleyi Chelsea, Frank Lampard'ın kaydettiği gollerle Everton'ı 2-1 mağlup etti. Ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkaran Chelsea, puanını da 41'e çıkardı. Bir maçı eksik olan Chelsea bu kritik galibiyetle zirve iddiasını sürdürdü. Üst sıralardan uzaklaşmak istemeyen Everton ise, seyircisi önünde aldığı mağlubiyetle 33 puanda kaldı.

Karşılaşmaya Everton adeta golle başladı. Henüz 2. dakikada sahneye çıkan Pienaar, kaleci Petr Cech'i mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Chelsea daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Konuk ekip aradığı golü 42. dakikada Frank Lampard ile buldu ve skora 1-1 eşitlik getirdi. İlk yarıda başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

İkinci yarıya iki takım da kontrollü başladı. Oyunun kontrolünü ele geçirmeye başlayan Chelsea, 72. dakikada Lampard'ın birkez daha rakip fileleri havalandırmasıyla deplasmanda 2-1 öne geçti. Kalan sürede başka gol olmazken, Chelsea sahadan 2-1'lik sonuçla galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı.




31 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı