Dünya Şampiyonu Barış Güngör Çoşkuyla Karşılandı

Tayland ' da düzenlenen 84 kilogram Gençler Grekoromen Dünya Şampiyonası ' nda 1. ' liği kazanarak Türkiye ' nin gururu olan 20 yaşındaki Gaziantepli sporcu Barış Güngör, memleketinde davul zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılandı.
Tayland Gaziantep Havalimanı Beşir Atalay Şampiyon Dünya Şampiyonası 


Tayland ' da yabancı rakiplerine 1. ' liği kaptırmayarak dünya şampiyonu olan Gaziantepli sporcu Barış Güngör için ailesi ve sevenleri Gaziantep Havalimanı ' nda karşılama töreni düzenlendi. Havaalanında genç şampiyonu bekleyen yakınları ve sevenleri davul ve zurna eşliğinde halaylar çekerek bol bol göbek attılar. En az genç şampiyon kadar heyecanlı oldukları gözlenen Güngör ' ün yakınları, coşkulu bir şekilde şampiyonluğu kutladılar. Türk bayrağını göndere çektirerek Türk ' ün gücünü bir kez daha gösteren Barış Güngör ' ü saatlerce havaalanında bekleyen yakınları Türk bayraklarını ellerinden hiç düşürmediler. Uçaktan inen genç şampiyonu Türk bayrakları ve çiçeklerle peronda karşılayan yakınları daha sonra Güngör ' ü Türk bayrağına sardılar. Omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde taşınan genç şampiyon ailesinin, sevenlerinin ve tüm Türkiye ' nin gururu oldu. Şampiyon Güngör ' ün, anne, babasına ve yakınlarına tek tek sarılarak hasret gidermesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Güngör ' ün babası ise gurur duyduğu oğlunun yanına gelmesiyle sevinç gözyaşı döktü. Uzun konvoy oluşturan ailesi ve sevenleri Güngör ' ün şampiyonluğunu şehir turu atarak kutladılar.

Türk ' ün gücünü göstererek Türk bayrağını göndere çektirdiğini söyleyen Barış Güngör, “Güreşe Gaziantep ' te hocalarımın sayesinde başladım. Daha sonra Allah ' ın izniyle takıma girerekten dünya şampiyonu oldum. Allah ' ıma binlerce kez şükürler olsun ki, babama ve memleketime bu madalyayı ve kemeri getirdim. İstiklal Marşımızı okuttuğum için binlerce kez şükürler olsun. İnşallah Allah ' ın izniyle 2016 yılında Riyo ' da da bayrağı gönlerce çektireceğim. Bir çok yabancı rakibimi Türkün gücünü göstererek yendim ve bayrağımı göndere çektirdim. Bütün branşlarda olduğu gibi güreşe de destek bekliyoruz. Olsalardı da olurdu ama anam babam burada yeter. Gerek yok kimseye” dedi.

Ailesi genç şampiyonu karşılamaya hiçbir devlet görevlisinin gelmemesinden dolayı tepki gösterirken, Antrenörlerinden Beşir Tosun ise güreş sporu ile ilgilenenlere sahip çıkılmasını istedi.
9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı