CAS, Fenerbahçe Kararını Açıkladı!

CAS, Fenerbahçe Kararını Açıkladı! CAS, UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezasını onadı. Bu kararın ardından UEFA acil olarak toplanma kararı aldı. Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verildi. CAS iki yıllık men cezasını onarken karar resmi internet sitesinden şöyle duyuruldu:
Disiplin Kurulu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Avrupa Kupaları Mehmet Demirkol 


' UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün UEFA kulüp turnuvalarından şike suçlaması nedeni ile 2 sezon men etmişti. Türk kulübü bu karar üzerine CAS'ta temyize gitti ve tarafların arasındaki anlaşma gereği CAS, hızlandırılmış prosedürün uygulanacağı bir takvim belirleyip Türk kulübü ile ilgili UEFA kararını erteleyerek, CAS'taki temyizin sonucu belli olana kadar bu sezonki Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına katılmasına karar verdi. CAS Genel Merkezi'nde 2 gün süren duruşmalar 21 ve 22 Ağustos 2013'te yapıldı. UEFA kararı çerçevesinde ki bu karar CAS tarafından da onandı. Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kulüp turnuvalarından 2 sezon süre ile men edilmiştir. '

CAS, detaylı açıklamayı ise yarın kararı Fenerbahçe Spor Kulübü'ne bildirdikten sonra yine kendi sitesinden duyuracak.

Avukat Özkurt'tan ' Fenerbahçe men edilmiştir ' iddiası

Av. Emin Özkurt: ' Fenerbahçe şu andan itibaren Avrupa Kupaları'ndan men edilmiştir. UEFA bu yılı sayacaktır. Bu durumda Fenerbahçe bu yıl cezasının ilk yılını çekecek ve avrupa kupalarına katılmayı hak ettiği ikinci yılda da çekecek '

UEFA'dan CAS kararına resmi açıklama!

UEFA resmi sitesinden yapılan açıklamada; CAS'ın bugün verdiği karar ile Fenerbahçe'nin başvurusunu reddetmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

UEFA, acil olarak toplanıyor

Fenerbahçe'ye verilen 2 yıl men kararı sonrası UEFA, yarın öğleden sonra acil olarak toplanacağını resmi internet sitesinden açıkladı. Fenerbahçe'nin durumunu masaya yatıracak olan UEFA bundan sonraki süreç ile ilgili kararını yarın alacak.

Karar CAS'ın internet sitesinden verildi

Karar CAS'ın resmi internet sitesinde şöyle açıklandı: ' UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü UEFA kulüp turnuvalarından şike suçlamaları nedeniyle 2 sezon men etmişti. Türk kulübü bu karar üzerine CAS'ta temyize gitti. CAS, tarafların arasındaki anlaşma gereği hızlandırılmış prosedürün uygulanacağı bir takvim belirleyip Türk kulübüyle ilgili UEFA kararını erteledi.

Ve CAS'taki temyizin sonucu belli olana kadar bu sezonki Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına katılmasına karar verdi. CAS Genel Merkezi'nde 2 gün süren duruşmalar 21 ve 22 Ağustos 2013 tarihlerinde yapıldı. Bu karar CAS tarafından da onandı. Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kulüp turnuvalarından 2 sezon süre ile men edilmiştir. '

FENERBAHÇE, CAS'IN KARARINI KAP'A BİLDİRDİ


Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verildi. CAS iki yıllık men cezasını onadı.
Bu karar Fenerbahçe AŞ tarafından KAP'a şöyle duyuruldu:
' UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili kararın iptaline ilişkin Kulübümüz tarafından yapılan başvuru, CAS Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin 28.08.13 tarihli kararı ile reddedilmiş ve UEFA Tahkim Kurulu'nun 10 Temmuz 2013 tarihli kararının onandığı tarafımıza bildirilmiştir '

Mehmet Demirkol cezayı yorumladı

CAS'ın kararının açıklanmasının hemen ardından NTVSPOR'a konuşan Mehmet Demirkol'un canlı yayındaki açıklamalarından satır başları şöyle: ' Söyleniyordu beklenen gibi bir kara değildi. Ne etkileri olacak ona bakmak lazım Fenerbahçe'nin ekonomisine yönetime Lig'e etkisi olacak. Bu zaman kadar iyi yönetilemeyen bu konu daha iyi yönetilebilir. UEFA daha detaylı kararı açıklar bu seneden mi başlayacak göreceğiz. Fenerbahçe için neler olacak göreceğiz.

İlk ceza verildiğinde takımdan bir çok oyuncu ayrılmıştı

Bu durumdayken Emenike transfer edilmişken böyle gider bu kadro. Bir oyuncu ben gitmek istemiyorum demediği sürece bu kadro bozulmayacak tepkileri olacak mı göreceğiz. Fenerbahçe kongresinde neler olacak onu merak ediyoruz.!

Trabzonspor'un umudu var!

CAS'ın Fenerbahçe'nin başvurusunu reddedip 2 yıl Avrupa Kupalarından men cezasını onaması üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce kapattığını açıkladığı 2010-2011 sezonu ile ilgili dosyayı yeniden açma konusunda hazırlık yapabileceği belirtildi. Bu durum Trabzonspor'un söz konusu sezon için şampiyonluk kupasını alabileceği anlamına da geliyor.

CEZA 2 YILA İNDİRİLMİŞTİ

F.Bahçe ' nin, UEFA Disiplin Kurulu ' nun, Süper Lig ' de 2010-11 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu ' na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü.

CAS'ın Beşiktaş ile ilgili kararını ise 30 Ağustos'ta açıklaması bekleniyor.

28 Ağustos 2013 Çarşamba günü yayınlandı