Bursaspor:2 Fenerbahçe:3 Ziraat Türkiye Kupası Maçın Özeti ve Golleri İZLE

Bursaspor ile Fenerbahçe arasında Z.Türkiye kupası tarihinde daha önce 14 karşılaşma oynandı. Fenerbahçe 9 kez kazanırken 4 kez Bursaspor galip geldi 1 maç berabere bitti. İki takım en son geçen sezon final maçında karşılaşmış ve maçı Fenerbahçe 4-0 galip bitirmişti. İki takım Z.Türkiye kupası gruplarında ise sadece 2008-09 sezonunda karşılaşmış Fenerbahçe rakibini evinde 2-0 yenmişti.
Stanislav Sestak Yunus Yıldırım Ziraat Türkiye Kupası Bursaspor Ertuğrul Sağlam 


Maçı CANLI izlemek için tıklayınız

Bursaspor: 2
Fenerbahçe: 3

Maçtan Dakikalar...
VE MAÇ SONA ERDİ
90' Maçın sonuna Yunus Yıldırım 3 dakika ilave etti.
89' Bu dakikayı orta sahada yapılan karşılıklı pas hatalarıyla geride bırakıyoruz.
88' Fenerbahçe, Bursaspor'un defansta bıraktığı boşluklardan yararlanarak farkı ikiye çıkarmak istiyor.
87' Gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt sağ kanatta topla buluştu. Ceza sahasına Sow'a gönderdi ama savunma topu taca gönderdi.
86' Orta yuvarlak yakınlarında Ferhat Baroni'ye sert bir müdahalede bulundu. Karar serbest vuruş.
85' Bursaspor'da Okan Deniz uzaktan çok sert bir şut çekti ama top Mert'te kaldı.
84' Fenerbahçeli oyuncular kendi yarı alanlarında pas yapıyorlar.
83' Bursaspor beraberlik golü için sağ kanattan Okan'la atağa çıktı ama savunmanın müdahalesi yerindeydi.
82' Golden sonra Fenerbahçe savunması daha geride duruyor ve kontrollü oyunu tercih ediyor.
81' Fenerbahçe'nin golünden sonra Semih Şentürk maçın hakeminden sarı kart gördü.
80' Golden sonra konuk ekip yşne sağ kanattan bu kez Moussa Sow'la atağa çıktı. Yine hazırlıksız yakalanan Bursaspor savunması Kuyt'ın Baroni'ye attığı pası engelleyemedi. Baroni topu vuruşunu yaptı önce savunmaya çarpan top yine Baroni'nin önünde kaldı ve Baroni ikinci vuruşunda topu ağlarla buluşturdu.
80' GOL! Baroni
79' Ani gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta Kuyt topla buluştu. Bursaspor'un savunması az adamla yakalandı. Kuyt penaltı noktası üzerindeki Sow'a gönderdi. Sow topa gelişine güzel bir ayak içiyle vurdu. Savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu.
79' GOL! Sow
77' Kullanılan köşe vuruşunda Semih Şentürk yerde kaldı ve penaltı bekledi ama Yunus Yıldırım pozisyonu devam ettirdi. Pozisyona itiraz eden Bekir İrtegün sarı kart gördü.
76' Fenerbahçe'de Selçuk Şahin'in yerine Mehmet Topuz oyuna dahil oldu.
75' Yunus Yıldırım, Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ı tribüne gönderdi ve oyun kaldığı yerden devam ediyor.
74' Maçın hakemi Yunus Yıldırım bu dakika içinde köşe vuruşunu kullandırmadı ve Bursaspor yedek kulübesine doğru hareketlendi.
73' Organize gelişen Fenerbahçe atağında yine Sow topla buluştu fakat savunma araya girdi ve top kornere çıktı.
72' Sarıl lacivertli ekipte ceza sahasına gönderilen topta Sow topla buluştu ama Carson'ı geçemedi.
71' Golden sonra Fenerbahçe beraberlik golü için baskı kurmaya çalışıyor.
70' Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun topta kaleci Mert ve Gökhan Gönül'ün anlaşamadığı pozisyonda Gökhan Gönül, kalecisi Mert'in öne çıktığını görmedi ve topu kendi kalesine doğru gönderdi ve top boş kaleye gitti.
70' GOL! Gökhan Gönül (KK)
68' Bu dakikalarda oyunda tempo artmış durumda. Belluschi Batalla'dan aldığı topu sürdü ve ceza sahasına girmeden şutunu çekti ve top üstten dışarıya çıktı.
67' Gelişen Fernerbahçe atağında Kuyt ceza sahasındaki Semih'e gönderdi. Ömer ve Semih arasındaki mücadelede, Ömer tehlikeyi sonlandırdı.
66' Fenerbahçe Baroni'yle köşe vuruşu kullandı ama Bursaspor savunması topu uzaklaştırdı.
65' Ev sahibi ekipte golü atan Pinto'nun yerine Mustafa oyunda.
64' Musa Çağıran orta yuvarlak yakınlarında Baroni'yi formasından çektiği için sarı kart gördü.
63' Sarı lacivertli ekipte Salih ve Krasic oyundan çıkarken; Baroni ve Sow oyuna dahil olan isimler oldu.
61' Fenerbahçe rakip yarı alanda pres yaparken Bursasporlu Ömer topu kalecisine gönderdi. Scott Carson bekletmeden vuruşunu yaptı ve top Fenerbahçe atağına göre sol kanattan taca çıktı.
60' Ev sahibi ekip golden sonra bir köşe vuruşu daha kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda savunma bu kez dikkatliydi.
59' Bursaspor köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Belluschi aldığı topu ceza sahasına ortaladı savunmadan dönen top Musa'nın önünde kaldı. Musa ceza sahası dışından şutunu çekti. Top Mert'İn koruduğu taraftaki direğe vurdu ve penaltı noktası üzerindeki Pinto'nun önünde kaldı. Pinto'da topu boş kaleye gönderdi.
59' GOL! Pinto
58' Kullanılan köşe vuruşu sonucunda Pinto kafasıyla zayıf bir vuruş yaptı önce direkten dönen top ardından tekrar kornere çıktı.
57' Fenerbahçe kendi yarı sahasından Mehmet Topal'la atağa çıkacağı anda Musa araya girdi ve pasını sağ kanatta hareketlenen Okan Deniz'e gönderdi. Okan topu sürdü son çizgiye inmeden ortasını yaptı savunmaya çarpan top kornere çıktı.
56' Serbest vuruşu kullanan Ferhat topu doğrudan dışarıya gönderdi. Oyun kale vuruşuyla başlayacak.
55' İkinci yarıda oyuna giren Okan Deniz sağ kanattan yeşil beyazlı ekibi atağa çıkarmak isterken Hasan Ali'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem serbest vuruşu işaret etti.
54' Bursaspor Musa'yla kontra atağa çıktı. Pasını Pinto'ya verdi. Pinto topu ağlara gönderdi ama pozisyon ofsayttı.
53' Orta alanda karşılıklı top kayıpları sonucu en son Fenerbahçeli Mehmet Topal'da kaldı top. Mehmet Kuyt'a güzel bir pas attı ama savunmanın müdahalesi yerindeydi.
52' Bursaspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Pinto kafaya çıktı vuruşu etkisiz kaldı ve savunma topu uzaklaştırdı.
51' Konuk takım atağında Kuyt sol kanatta ceza sahasına yakın bir bölgede Kuyt, Ömer Erdoğan'a faul yaptı.
50' Fenerbahçe savunmasındaki Bekir orta yuvarlak yakınlarındaki Mehmet Topal'a pasını gödnerdi. Mehmet Topal hiç bekletmeden Semih'e pas attı. Semih'te savunma arkasına koşu yapan Kuyt'a pasını gönderdi savunma müdahale etti ve tehlike başlamadan bitmiş oldu.
49' Fenerbahçeli oyuncular kendi yarı alanında paslaşırken Gökhan Gönül hatalı bir pas verdi. Topla buluşan Belluschi'ye Salih faul yaptı.
48' Organize gelişen Bursaspor atağında Musa pasını sol kanattaki Ferhat'a gönderdi. Ferhat topu biraz sürdükten sonra ortasını yaptı ama Pinto'yu aşan top dışarıya çıktı.
47' Orta sahada top kapma mücadelesinde en son Selçuk' çarpan top taca çıktı.
46' İkinci yarıda Bursaspor'da Sestak'ın yerine Okan Deniz oyunda.

46' İkinci yarı Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

D.A. İlk yarıda son düdük çaldı. Fenerbahçe bu devreyi 1-0 önde kapattı

45' İlk yarının sonuna maçın hakemi Yunus Yıldırım 1 dakika ilave etti.
44' Bursaspor soyunma odasına beraberlik golünü atıp gitmek istiyor ama dikkatli Fenerbahçe savunması buna izin vermiyor.
43' Sarı lacivertli ekip sağ kanattan Krasic'le iyi geldi ama son çizgi yakınlarında rakibinden topu kurtaramadı ve top dışarıya çıktı.
42' Orta yuvarlakta Mehmet Topal ve Musa arasındaki mücadelede Musa, Mehmet Topal'a faul yapıyor.
41' Yine gelişen Bursaspor atağında Batalla sağ kanattan ceza sahasına uzun bir orta yaptı topu savunmada Bekir karşıladı ve topu kornere gönderdi.
40' Gelişen ev sahibi ekip atağında sol kanatta Ferhat, atağın yönünü diğer kanada çevirip Sestak'a uzun bir pas attı. Topun kontrolünü sağlayan Sestak ceza sahası yakınındaki Batalla'ya pas verdi. Arjantinli hiç bekletmeden ceza yayı üzerindeki Belluschi'ye gönderdi ama Belluschi ayağındaki topu kaybetti.
39' Fenerbahçe ceza sahasının hemen önünde Stanislav Sestak ikili mücadeleye girdiği Serdar Kesimal'a faul yaptı.
38' Bu dakikayı iki takımın karşılıklı top kayıplarıyla geride bıraktık.
37' Yine gelişen konuk ekip atağında Krasic önce topu kaybetti ardından Ömer Erdoğan'a faul yaptı.
36' Hasan Ali savunmadan aldığı topu kendi yarı sahasından ralip savunma arkasına koşu yapan Krasic'e çok güzel bir pas attı. Krasic topu kontrol etti ve ceza sahasına girdi. Kalecinin üstünden aşırdığı top üstten auta çıktı.
35' Bursaspor yarı alanında Belluschi topla buluştu ama Selçuk Şahin'in sert müdahalesiyle yerde kaldı. Yunus Yıldırım'da Selçuk'a sarı kart gösterdi.
34' Ev sahibi ekipte Sestak sağ kanattan atağa çıktı. Köşe gönderi yakınlarında Hasan Ali'yle ikili mücadeleye giren Sestak rakibine faul yaptı.
33' Sarı lacivertli ekipte Milos Krasic orta yuvarlakta aldığı topla ceza sahası önüne kadar geldi ve ardından pasını Salih'e gönderdi. Genç oyuncu tekrar Krasic'e pas atmak istedi ama savunma araya girdi.
32' Organize paslara rakip yarı alana geçen Bursaspor'da en son sağ kantta Şener topla buluştu. Ceza sahasına ortasını gönderdi ama top doğrudan dışarıya çıktı.
31' Golden sonra Bursaspor, rakibi Fenerbahçe'ye göre beraberlik golünü bulmak adına daha baskılı bir futbol oynuyor.
30' Bursaspoe sol kanattan atak geliştirdi. Ferhat'ın ayağındaki topa Gökhan müdahale etti ve top kornere çıktı.
29' Konuk ekip 4 futbolcusuyla Bursaspor ceza sahasının ön kısmına kadar geldi. Salih güzel hareketlerle iki rakibinden sıyrıldı ama kaleye şutunda top savunmadan döndü.
28' Fenerbahçeli oyuncular oyunu biraz soğutmak adına kendi yarı sahasında pas yapıyor.
27' Yeşil beyazlı ekip sol kanattan Ferhat ve Hakan'la atak geliştirmek istedi ama ceza sahasına gönderilen topu savunma karşıladı. Belluschi'de kaldı top ve Belluschi ceza sahası dışından sert vurdu ama top Mert'te kaldı.
25' Kullanılan köşe vuruşunda kaleci Mert çıktı ve topu tam kontrol edecekken elinden kaçırdı. Ardından savunmaya yardıma gelen Semih Şentürk tehlikeyi uzaklaştıran isim oldu.
24' Ataklarını sıklaştıran Bursaspor'da sol kanatta Batalla topla buluştu ve ceza sahasında pas verebileceği arkadaşını ararken Bekir araya girdi ve topu kornere gönderdi.
23' Topla oynama oranlarında bu dakika itibariyle Bursaspor'un rakibine oranla %55'e %45 üstünlüğü var.
22' Bir önceki pozisyonun ardından Gökhan Gönül kısa bir sakatlık geçirdi ve oyun kısa bir süre için durdu.
21' Fenerbahçeli oyuncular savunmadan çıkarken top kaybı yaptı. Belluschi kaptığı topu ceza sahasına sol çaprazdan hareketlenen Pinto'ya gönderdi. Pinto topla ceza sahasına girdi ama istediği vuruşu yapamadı ve top dışarıya çıktı.
20' Topun başına gelen Batalla ortasını gönderdi ama kaleci Mert iki hamlede topun kontrolünü sağladı.
19' Bursaspor'da topla buluşan Batalla sağ çaprazla ceza sahasına yakın bölgede yerde kaldı. Karar serbest vuruş.
18' Yine gelişen ev sahibi ekibin atağında sağ kanatta Şener topla buluştu ve ceza sahasına ortasını yaptı. Savunmada Bekir topa müdahale etti.
17'Fenerbahçe savunmasında Hasan Ali küçük bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir problemi yok. Oyun yeniden başladı.
16' Gelişen ev sahibi ekip atağında Hakan Aslantaş orta yuvarlağın yakınlarında aldığı topla ceza sahası ön çizgisine kadar geldi ve ceza sahasına orta yaptı. Kale sahası çizgisinin üzerinden Batalla kafa vuruşunu yaptı ama kaleci Mert topun kontrolünü sağladı.
15' İlk 15 dakikalık bölüm geride kalırken her iki takımda açık bir futbol oynayarak gol arıyor.
14' Gelişen Bursaspor atağında Fenerbahçeli oyuncular, Sestak'ı iyi savundu ve rakip yarı alanının sağ kanadından Bursaspor taç kullanacak.
13' Konuk ekip Semih Şentürk'le kontra atağa çıktı. Semih'in topuna hareketlenen Gökhan Gönül topla buluştu ve ceza sahasına girmeden şutunu çekti ama top yandan dışarıya çıktı.
12' Bursaspor Bellusschi ve Ferhat ikilisiyle sol kanattan atağa çıktı. En son Ferhat son çizgi yakınlarından orta yapmak isterken savunmaya çarpan top taca çıktı.
11' Fenerbahçe kendi yarı alanında paslaşırken Belluschi, Selçuk Şahin'e faul yaptı.
10' Köşe vuruşundan gelen topa ön direkte ayağıyla vuruşunu yapan Gökhan Gönül topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
10' GOL! Gökhan Gönül
9' Sarı lacivertli ekip Salih'le atağa çıktı. Semih sol taraftan ceza sahasına hareketlendi ve pası aldı. Semih bekletmeden ortasını yaptı savunma müdahale etti ve top kornere çıktı.
8' Bursaspor tehlikeli geldi. atak yönüne göre sağ kantta Şener topla buluştu biraz sürdükten sonra rakip yarı alanının ortalarında ceza sahasına ortasını gönderdi. Batalla güzel bir kafa vuruşu yaptı ama top yandan dışarıya çıktı.
7' Gelişen Bursaspor atağında ceza sahasında Sestak topla buluştu. Karşısındaki Bekir'e rağmen şutunu çekti ama top Mert'te kaldı.
6' Fenerbahçe kendi yarı sahasının sol kanadından taç kullandı ve ters tarafta hareketlenen Gökhan Gönül'e uzun bir pas atıldı. Top Gökhan'ı aştı ve taca çıktı.
5' Fenerbahçe atağa çıkıp rakip yarı alana geçti ama Bursasporlu oyuncular baskı sonucu topu kaptı ve sol kanattan ileriye hareketlenen Ferhat topla buluştu ama. Tek başına kalan Ferhat topu kaybetti.
4' Bursaspor sağ kanattan Sestak'la atağa kalktı. Sestak son çizgiye inip ortasını yaptı ama savunmada Bekir pozisyonu sonlandıran isim oldu.
3' Salih Uçan sol kanatta Krasic'i topla buluşturdu. Krasic ortasını yaptı ama yine savunma tehlikeyi önledi.
2' Orta sahada paylaşılamayan topu kapan Krasic sağ kanattan ceza sahasına kadar topu sürdü ve ortasını yaptı. Savunmada Ömer Erdoğan topu kafasıyla taca gönderdi
1' Karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

KADROLAR:

BURSASPOR: Carson - Şener - Serdar Aziz - Ömer - Hakan - Musa - Belluschi - Sestak - Batalla - Ferhat Kiraz - Pinto
FENERBAHÇE : Mert - Gökhan - Hasan Ali - Serdar - Bekir - Mehmet Topal - Selcuk - Salih - Krasic - Kuyt - Semih
16 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı