Bünyamin Gezer'den Süper Final Değerlendirmesi

Süper Lig eski hakemlerinden Bünyamin Gezer, bu sezon şike süreci nedeniyle hakem hatalarının fazla konuşulmadığını belirterek, ' Ama Süper Final maçları hakemler açısından irdelenecek maçlar ve bunun için de çok zor olacak ' dedi.
Kayserispor Süper Lig Trabzonspor Galatasaray Merkez Hakem Kurulu 


Gezer, bir süre görev yaptığı Kahramanmaraş'ta dostlarıyla buluştu. Gazetecilerin bu gün başlayacak Play-off maçlarına ilişkin sorularını cevaplandıran Gezer, ilk hafta derbilerini Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kazanması halinde Süper Final'in heyecanla başlayacağını söyleyerek, ' Bugün Beşiktaş Galatasaray, yarın Fenerbahçe Trabzonspor maçlarıyla başlayacak bir derbi furyası. Tabi ilk hafta çok önemli. Özellikle Galatasaray açısından bugün alacağı galibiyet Süper Final yolunda çok önemli bir ivme kazandırır Galatasaray'a. önümüzdeki hafta oynayacağı maçlara çok daha rahat gider. Ama Beşiktaş takımı bugün Galatasaray'ı yener veya berabere kalırsa ve Fenerbahçe Trabzonspor'u yenerse Süper Final büyük heyecanla başlar ' şeklinde konuştu.

HAKEMLER AÇISINDAN ÇOK ZOR HAFTALAR

Play-off maçlarının hakemler açısından da oldukça zor olacağını ifade eden Gezer, yapılacak hataların telafisinin mümkün olmadığını ifade etti. Kayserispor'la Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası maçına da atıfta bulunan Gezer, ' Biliyorsunuz Kayserispor Fenerbahçe müsabakasında ne penaltı, ne ofsayttan atılan bir gol olmamasına rağmen verilmeyen bir faul sonrası oluşan bir gol nasıl tepki çekiyor. Yani çok daha büyük hataları hakemler açısından yıpratıcı olur ' diye konuştu.

Play-off maçları öncesinde 14 hakemin kampa çağırılmasını da eleştiren Gezer, bu nedenle çağırılmayan hakemlerde motivasyon kaybı oluşacağını dile getirdi. ' Hakemlik ekip işidir ' diyen Gezer, sözlerini şöyle sürdürdü: ' 14 tane süper lig hakemini kampa aldılar. Yani bu maçları yönetecek hakemleri kampa aldılar. Ama bir bakıyorum bu 14 ismin içerisine birkaç isim daha eklenebilirdi. Eklenmeyen isimler şu anda moral ve motivasyon olarak bozuklar. Neden? Çünkü 14 tane hakemi özel ayrı bir gruba aldınız ama öbür tarafta örnek veriyorum Aytekin Durmaz'ı almadınız. Aytekin Durmaz bu günkü müsabakada dördüncü hakem. Şimdi hakemlik bir ekip işidir. Yani bir müsabakayı hakemler kadar yardımcı hakemler, yardımcı hakemler kadar da dördüncü hakemler yönetir. Onunda etkisi büyüktür. Şu anda ben eski bir hakem olarak Aytekin Durmaz'ın moralinin bozuk olduğunu biliyorum. Yani maça, ekibe pozitif olarak ne kadar katkı sağlayacak onu Merkez Hakem Kurulu'nun kendince sorgulaması lazım. Yani 3-5 isim daha çağırılıp bu kadroyu 20 yapardınız. Son Antalya'da yapılan seminere onları da çağırırdınız. Onlara da moral motivasyon verirdiniz. Ama maç vermeyebilirsiniz. '

PLAY OFF HAKEM HATALARINA TEPKİLERİ AZALTTI

Bu yıl geçilen Play-off sistemi nedeniyle sezon başındaki hakem hatalarına tepkilerin azalttığını kaydeden Gezer, ancak Süper Lig maçlarında gösterilen toleransın bundan sonra gösterilmeyeceğini belirtti. Bu yıl hakemleri formsuz bulduğunu ifade eden Gezer, sözlerini şöyle tamamladı: ' Bu da genel mana da geçmiş Merkez Hakem Kurulu'nun yanlış atamaları hakemlerin yapmış olduğu hataları çoğalttı. Geçmiş dönemde çok önemli hakem atama hataları vardı ve hakemler genel manada baktığımız zaman çok fazla eleştiriye uğramadılar neden? Çünkü Türkiye'de 3 Temmuz'dan sonra oluşan bir şike süreci vardı. İnsanlar onu konuştu. Hakemlerin yapmış olduğu hatalar fazla konuşulmadı. Kimse onlarla ilgilenmedi. Ama bu gün o noktada değil Türk futbolu. Artık bu süper final maçları hakemler açısından irdelenecek maçlar ve bunun için de çok zor olacak maçlar. '
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı