Başörtülü Sporcular Yedek Kulübesinde Bekletildi

Niğde'de liseler arası yapılan basketbol turnuvasında başörtülü öğrenciler yedek kulübesinde bekletildi. Başörtülü olarak lisanslarının bulunduğunu anlatan öğrenciler, oyuna alınmayarak ayrımcılık yapılmasından dert yandı.
Basketbol Başörtülü 


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 5 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda yapılan turnuvada, başörtülü öğrenciler yedek kulübesinde bekletildi. Yönetmelik gereği saha içinde başörtülü oynamanın yasak olduğu gerekçesiyle izin verilmediğini anlatan öğrenciler, basketbol oynamaya başörtüsünün engel olmaması gerektiğini dile getirdi. Özel bir okulun Fen bölümünde eğitim gören başörtülü öğrenci Melike Nur Yılmaz, ' İnsanları başörtülü diye sınırlandırmak çok yanlış, sonuçta ben bu sporu seviyorum ve arkadaşlarımın yanında oynamak istiyorum. Bence başörtüsü bunun önünde bir engel değil ' dedi.

Taktığı baş örtüsünün basketbol oynamasına engel olmadığını savunan Yılmaz, ' Ben sahaya başörtülü, başörtüsüz çıksam sonuçta insanlar için bir şey değişmeyecek. Lisans konusunda bir sıkıntı çıkmıyor. Fakat oynama kısmında büyük bir engel çıkıyor karşımıza. Yönetmelik böyle diyorlar. Bence yönetmeliğin değişmesi lazım. Başörtünün hiçbir şekilde engel olduğuna inanmıyoruz. Biz normalde sahada 5 kişiydik yedek olarak gelmiştik bir arkadaşımız sakatlanınca mecburen kapalı arkadaşımızdan biri başını açıp oynamak zorunda bırakıldı. İstemeyerek de olsa başını açtı. Buradan bizi duyabilecek en üst kişiye sesleniyoruz başörtüsü sorun olmamalı, herkesin eşit olması lazım. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve bu sorunun ortadan kalkmasını istiyoruz ' diye konuştu.

Öte yandan, Basketbol Federasyonu İl temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı