Barcelona Spartak Moskova 3-2 (Geniş Özeti 2012)

Barcelona Spartak Moskova maçı geniş özeti ve golleri izle...
Benfica Fabregas Barcelona Dani Alves Celtic 


Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda mücadele eden Barcelona, geriye düştüğü maçta Spartak Moskova'yı geçmesini bildi: 3-2

Camp Nou'daki maça ev sahibi Barcelona hızlı başladı. 7. dakikada Xavi'nin kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen Pique kafayı vurdu, ancak sonuç alamadı. 13. dakikada Spartak Moskova atak geliştirmeye çalışırken, Barcelona topu kaptı ve hızlı çıktı. Sol kanatta topla buluşan Tello, sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ve takımını maçta 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

28. dakikada Spartak Moskova'nın Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike, yaptığı baskı sonucu Mascherano'dan topu kaptı ve içeriye ortaladı. Dani Alves, baskı altında olmamasına rağmen topu kendi kalesine gönderdi ve böylece onuk ekip maçta 1-1'lik skoru yakaladı. 37. dakikada Xavi, Fabregas'a harika ortaladı, Fabregas kafayla vurdu ancak Dikan topu çelmesini bildi. Maçın ilk yarısı da 1-1'lik eşitlikle bitmiş oldu.

48. dakikada Adriano yerden kaleyi yokladı, ancak Dikan başarılıydı. 54. dakikada Ari'nin başlattığı Spartak atağında forvet oyuncusu Barcelona defansının arasına sokuldu, topu Romulo'ya aktardı. Romulo'nun zayıf şutunu Victor Valdes kurtarmasını bildi. 58. dakikada Spartak Moskova'nın geliştirdiği kontra atakta Romulo, hızlı çıktı, kaleci Valdes'i sağından geçti ve topu aplara göndererek Rus ekibini maçta 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

72. dakikada Pedro sağ kanattan uzun bir orta yaptı. Topu kontrol eden Tello pasını Messi'ye aktardı. Arjantinli oyuncu da yakın mesafeden çektiği şutla Dikan'ı avladı ve skoru 2-2'ye taşıdı. Maçın 80. dakikasında da Sanchez soldan ortaladı, Messi yakın mesafeden kafayı vurdu ve takımını geriye düştüğü maçta 3-2'lik üstünlüğe taşıdı. Kalan bölümde de başka gol olmayınca Barcelona, çok zorlandığı maçta Spartak Moskova'yı 3-2'yle geçere üç puana ulaşmış oldu.

Barcelona, 2 Ekim'de Benfica deplasmanında, Spartak Moskova da iç sahada Celtic'e karşı puan mücadelesi verecek.

Barcelona:
Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Fabregas, Xavi, Busquets, Messi, Pedro, Tello
Yedekler: Pinto, Bartra, Montoya, Thiago, Song, Villa, Alexis Sanchez.

Spartak Moskova:
Dykan, Insaurralde, K. Kombarov, Suchy, Rafael Carioca, McGeady, Källström, Kombarov, Romulo, Ari, Emenike
Yedekler: Pesyakov, Bryzgalov, Makeev, Jurado, Bilyaletdinov, Dzyuba, Yakovlev

20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı