Barcelona Real Madrid Super Cup 2012 (El Clasico)

İspanya Süper Kupa finali ilk maçında Barcelona, Real Madrid'i 3-2 mağlup etti.
Barcelona Cesc Fabregas Casillas Başkent 


İspanya'da geçen sezonun Kral Kupası şampiyonu Barcelona ile La Liga şampiyonu Real Madrid, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Büyük mücadelenin ilk raundunu 3-2 Barcelona kazandı ve rövanş için avantaj elde etti.

Barcelona'nın gollerini 56. dakikada Pedro, 68. dakikada Messi ve 77. dakikada Xavi kaydederken Real Madrid'in golleri 54. dakikada Ronaldo ve 85. dakikada Di Maria'dan geldi.

La Liga'nın iki devi; Barcelona ile Real Madrid, İspanya Süper Kupası ilk maçında Camp Nou'da karşı karşıya geldi. Başkent devi geçen sezon şampiyon olmuş, Katalan devi ise Kral Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Barcelona'da yeni transfer Alex Song ile Zenit'e gitmesi gündemde olan Afellay 18 kişilik kadroda yer almazken; 5-1'lik Real Sociedad galibiyetinde 11'de yer alan Carlos Puyol, Jordi Alba, Cesc Fabregas ve Cristian Tello ise yedeğe çekildi.

Konuk Real Madrid'de ise; Valencia ile yapılan ve 1-1 sona eren mücadeleye 11'de başlayan Diarra, Di Maria ve Higuain yedekler arasında yer alırken, Valencia maçında kaleci Casillas ile çarpışan Pepe, takımdan gitmesi gündemde olan milli oyuncumuz Nuri Şahin ile Kaka kadroda yer almadı.

İlk El Clasico heyecanını yaşayan Barcelona'nın yeni Teknik direktörü Tito Vilanova, geçen sene Süper Kupa'daki rövanş mücadelesinde Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile tatsız anlar yaşamıştı.

Barcelona'nın 3-2 kazandığı mücadelenin son anlarında ortalık karışmış; Mourinho, o dönem Josep Guardiola'nın yardımcılığını yapan Vilanova'nın kulağını çeken ve parmağını gözünü doğru götürmüştü. Vilanova ise Portekizli teknik adama vurma girişiminde bulunmuştu.

'El Clasico 'nun ilk yarısında iki ekip de pozisyon üretmekte sıkıntı çekerken, Barcelona bilindik pas trafiği ile savunma ağırlıklı oynayan Real Madrid karşısında gol aradı. Messi ile iki önemli sayılabilecek pozisyondan yararlanamayan Katalan ekibi, üstünlüğü ele geçirecek golü bulamadı. Çok adamla kapanan Real Madrid ise kontralarla gol aramak isterken; gerçekleştirdiği ataklarda ileride çoğalamayınca ağları havalandıramadı. Taraftarlar, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarıya da baskılı başlayan taraf Barcelona olurken, ilk devre boyunca pek ortalıkta görülmeyen Ronaldo 55. dakikada Real Madrid'i öne geçirdi. Mesut'un kullandığı köşe atışında ceza sahasına süzülen topa Busquets'ten önce kafayı vuran Portekizli yıldız skoru 1-0 yaptı.

Real Madrid'in gol sevinci sadece 1 dakika sürdü. Ronaldo gibi pek etkili gözükmeyen Pedro, savunmanın arkasına atılan topla sağdan ceza sahasına girdi ve yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Peş peşe gelen gollerden sonra oyundaki tempo oldukça yükselirken, 69. dakikada Barcelona penaltı kazandı. Ceza sahasına sağdan giren Iniesta'yı faulle durduran Ramos, penaltıya sebebiyet verdi. 70. dakikada atışı kullanan Arjantinli yıldız Messi, takımını 2-1 öne geçirirken; 4 maçlık El Clasico suskunluğuna da son vermiş oldu.

Barça, 77. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Rakiplerinden sıyrılan Iniesta'nın şık pasıyla ceza sahasında topla buluşan Xavi, plase bir vuruşla Casillas'ı avladı ve skoru 3-1'e taşıdı.

Mücadelede farkı 2'ye çıkaran Barcelona, Messi ile 4. golü kaçırdıktan sonra kalesinde beklemediği bir gol geldi. Topu oyuna sokmakta geç kalan Valdes'e baskı yapan Di Maria, kaptığı topu boş kaleye yolladı ve durumu 3-2'ye getirdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı. İki ekip arasındaki rövanş maçı 29 Ağustos Çarşamba günü Santiago Bernabeu'da yapılacak ve kupayı kazanan takım belli olacak.


24 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı