Avrupa ikincisi tarihçinin gözü zirvede - ESKİŞEHİR

- Milli kick boksçu Neval Çavcı'nın hazırlanması ve antrenmanından detaylar - Çavcı'nın röportajı - Çavcı'nın antrenörü Yılmaz Ayer'in röportajıAvrupa ikincisi tarihçi gözünü zirveye dikti - ESOGÜ Tarih Bölümü öğrencisi kadın milli kick boksçu Çavcı, Avrupa şampiyonasından aldığı ikinciliğin ardından altın madalyaya uzanmayı hedefliyor - Çavcı: "Hedefim Türkiye şampiyonu olup, ay - yıldızlı bayrak adına Avrupa'da boy göstererek, altın madalyayı kazanmak"ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 3. sınıfı öğrencisi olan kadın milli kick boksçu Neval Çavcı (22), Avrupa şampiyonasından aldığı ikinciliğin ardından gözünü zirveye dikti.Aydın'da yaşayan Çavcı, bir yakının tavsiyesi üzerine 4 yıl önce kick boks ile tanıştı. Üniversite sınavına girerek ESOGÜ Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü kazanan Çavcı, bu sırada katıldığı Türkiye şampiyonalarından birçok derece aldı.Genç sporcu, aktif spor yaşantısına ara vermemek için ESOGÜ'de okul takımı seçmelerine katıldı.
Üniversitenin kulübüne seçilen Çavcı, okulun antrenörü Yılmaz Ayer ile çalışmaya başladı.
Üniversitelere arası Türkiye şampiyonasında üçüncü olan Çavcı, Milli Takıma seçilerek, sıkı antrenmanların ardından 2016 yılında katıldığı Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda ikinci oldu.Geçirdiği sakatlığından ardından yeniden antrenmanlara başlayan Çavcı, yaz aylarında Elazığ'da Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda dereceye girip, Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalyaya uzanmaya hedefliyor. - "Milli Takım adına derece elde etmek tarif edilemez bir duygu"Çavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor ve eğitimi bir arada yürütmenin zor olduğunu ifade etti.
Antrenörlerinin ve öğretim üyelerinin desteğiyle bu zorluğun üstesinden geldiğini dile getiren Çavcı, "Haftanın üç günü sıkı antrenman programı uyguluyoruz. Güç ve kondisyon antrenmanlarımız oluyor. 2016 yılında Slovenya'nın Maribor kentinde düzenlenen Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda ikinci oldum. Üniversiteler arası şampiyonada da Türkiye üçüncülüğü elde ettim. Milli Takım adına Avrupa Şampiyonası'na katılıp derece elde etmek tarif edilemez bir duyguydu." dedi.
Çavcı, bir kas sakatlığı geçirdiğini ve 6 aylık iyileşme sürecinin ardından mart ayında düzenlenecek üniversiteler arası Türkiye şampiyonasına hazırlandığını söyledi.

Üniversiteler arası şampiyonanın ardından bu yıl yaz aylarında Elazığ'da gerçekleştirilecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na katılacağını anlatan Çavcı, "Hedefim Türkiye şampiyonu olup, ay - yıldızlı bayrak adına Avrupa'da boy göstererek, altın madalyayı kazanmak." diye konuştu.
ESOGÜ Spor Kulübü antrenörü Yılmaz Ayer ise Neval gibi yetenekli sporcular çalıştırmaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi.Neval'in ESOGÜ adına katıldığı her şampiyonadan madalyayla döndüğünü anlatan Ayer, "Neval bizi her şampiyonada gururlandırdı. Bundan sohra da hem bizi hem de ailesini gururlandıracağına eminim." ifadelerini kullandı.
Altın Madalya Tarihçi Muhabir Yıldızlı Şampiyon 

29 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı