Atletico Madrid Sevilla: 4-0 Maçın Özeti ve Golleri

Atletico Madrid Sevilla:4-0 maç özeti ve golleri izle...
Emre Belözoğlu Barcelona Arda Turan Atletico Madrid Diego 


La Liga'da Atletico Madrid sahasında ağırladığı Sevilla'yı 4-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Milli futbolcumuz Arda Turan'ın performansıyla göz kamaştırdığı karşılaşmada Atletico, puan kaybetmeyerek lider Barcelona'yı takibini sürdürdü.

İspanya La Liga'da sahasında Sevilla'yı konuk eden Atletico Madrid, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken Atletico Madrid ilerleyen dakikalarda orta alanda daha çok pas yaparak Sevilla kalesine gitmeye başladı.

Atletico Madrid ataklarına kontra ile cevap veren Sevilla zaman zaman net pozisyonlar yakalasa da bunları değerlendirmekte başarılı olamadı.

Mücadelenin 20. dakikasında konuk Sevilla 10 kişi kaldı. Federico Fazio, rakibine ceza sahası içinde yaptığı hareket sonucu kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın hakemi Iglesias Villanueva penaltı noktasını gösterirken Atletico Madrid'de topun başına geçen Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao takımını 1-0 öne geçirdi.

22. dakikada Falcao'nun golü ile öne geçen Atletico rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat bilerek ikinci gol için zaman kaybetmeden yüklenmeye başladı.

Atletico Madrid aradığı ikinci golü yıldız oyuncusu Arda Turan'ın yarattığı pozisyonla buldu. Falcao'nun pasında topla buluşan Arda bekletmeden şutunu çekti. Sevilla'dan Emir Spahic'e çarpan top kaleci Palop'un müdahalesine rağmen ağlara gitti:2-0.

Vicente Calderon'da Atletico fırtınası dinmek bilmedi ve Arda'dan 4. dakika sonra bu kez sahneye Koke Merodio çıktı ve farkı 3'e çıkaran golü kaydetti. Koke Merodio ile 3-0 öne geçen Madrid temsilcisi soyunma odasına büyük bir avantajla gitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Atletico Madrid, 3-0'la yetinmeyerek 4. golü aramaya başladı. Ev sahibi ekip ikinci yarıdaki ilk tehlikeli atağını 58. dakikada Diego Costa ile buldu. Gelişen Atletico Madrid atağında ceza sahasının sol köşesinde topla buluşan Diego, sert vuruşunda üst direği geçemedi.

Maçın 20. dakikasından itibaren 10 kişi mücadele eden Sevilla, oyunda etkinlik kurmakta zorlanarak Atletico atakları karşısında etkisiz kaldı.

74. dakikada Gabi Arenas yerini temsilcimiz Emre Belözoğlu'na bıraktı. Emre'nin de oyuna girmesiyle birlikte iki milli oyuncumuzda sahadaki yerini almış oldu.

Sevilla 80. dakikada Luna ve 84'te ise Ivan Rakitic'in atılmasıyla 8 kişi kaldı.

8 kişi kalan rakibi karşısında son dakikalarda oyunu iyice kontrolüne alan Atletico Madrid'de son sözü 90+2. dakikada Miranda söyledi. Kaleciden seken topu iyi takip eden Arda yaptığı asitle Miranda'ya golü adeta alda at dedi:4-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atletico Madrid sahadan 4-0 galip ayrılırak puanını 34'e çıkarırken Sevilla ise haftayı 18 puanla kapadı.

25 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı