Arsenal Newcastle United: 7-3 Maç Özeti (İngiltere Premier Lig)

Arsenal Newcastle United: 7-3 Maç Özeti ve Golleri İzle... İngiltere Premier Ligi'nde Arsenal, sahasında Newcastle United'ı 7-3'lük skorla mağlup etti. Arsenal'in gollerini Theo Walcott (20,73,90), Alex Chamberlain (51), Lukas Podolski (64) ve Giroud (85, 87) atarken, Newcastle United'ın gollerini Demba Ba (43,69) ve Sylvain Marceaux (59) kaydetti.
Barcelona Atletico Madrid Fenerbahçe Ronaldo Arsenal 


İngiltere Premier Lig'de Arsenal-Newcastle United maçı, tam 10 gole sahne oldu. Londra'da konuk ettiği rakibini 7-3 gibi farklı bir skorla mağlup eden Arsenal, ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti.

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, Emirates'te konuk ettiği Newcastle United'ı 7-3 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve üst üste 4. galibiyetini aldı. Arsenal'de 3 gol ve 2 asistle oynayan Theo Walcott, gecenin yıldızı oldu.

Maça hızlı başlayan ev sahibi Arsenal, 20. dakikada Theo Walcott'un golüyle 1-0 öne geçti. Savunmadan gelen uzun topa hareketlenen Walcott, sol çaprazdan düzgün bir plaseyle Newcastle ağlarını havalandırdı.

Bu gole cevap, mücadelenin 43. dakikasında geldi. Demba Ba, devrenin son dakikalarında frikikten, skora 1-1'lik denge getirdi. Senegalli golcü, ilk yarının duraklama dakikalarında da müsait durumda bir gol fırsatından yararlanamadı.

Newcastle, devrenin son dakikalarında bulduğu golün moraliyle, ikinci yarıya da hızlı girdi. Sağ taraftan hareketlenen Obertan'ın çıkardığı topa, arka direkte dokunan Sylvain Marveaux, takımına 2-2'lik eşitliği getirdi.

Karşılaşmadaki gol düellosu, hız kesmeden devam etti. 64'te sahneye çıkan Alman oyuncu Lukas Podolski, takımını 3-2'lik üstünlüğe taşıdı. Bu gole karşılık, yine Demba Ba'dan geldi. Marveaux'un harika pasını Demba Ba, tek vuruşla skoru 3-3 yaptı.

Bu golden sonra Arsenal, sahada çok farklı bir görüntü sergiledi. 73. dakikada sol kanattan gelişen atakta, ceza sahası içinde topla buluşan Walcott, topu düzeltti ve çok güzel bir vuruşla takımını 4-3 öne geçirdi.

Arsenal golleri, maçın son dakikalarında adeta yağmur gibi yağmaya başladı. 74. dakikada oyuna giren Fransız oyuncu Olivier Giroud, 85 ve 87. dakikalarda attığı gollerle Arsenal'i 6-3 öne geçirdi.

Maçtaki 10 golün açılışını yapan Theo Walcott, kapanışı da kimseye bırakmadı. Sol taraftan çalımlarla ceza sahasına giren Walcott, yerde kalmasına rağmen mücadelesini bırakmadı ve çok şık bir vuruşla Tim Krul'u avladı. Bu gol, aynı zamanda maçın skorunu da belirledi ve Arsenal, sahadan 7-3'lük galibiyetle ayrıldı.

31 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı