Arjantin Uruguay: 3-0 (Maçın Geniş Özeti 2012)

Dünya Kupası 2014 Güney Amerika Elemeleri 2014 maçında Arjantin evinde Muslera'nın kalesini koruduğu Uruguay ile karşılaştı.
Dünya Kupası Diego Lugano Diego Fernando Muslera Arjantin 


Dünya Kupası elemelerinde zirvede oturan Arjantin, Uruguay'ı konuk ettiği maçta Messi'nin golleriyle galibiyete uzandı.

Dünya Kupası eleme karşılaşmasında, Arjantin evinde Uruguay'ı 3-0 mağlup etti.

2014 Dünya Kupası elemelerinde Güney Amerika grubunun lideri Arjantin, Uruguay'ı konuk ettiği maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazandı.

İlk yarıda iki takımda dengeli bir oyun ortaya koyunca ve kayda değer bir gol pozisyonu izleyemedik. Ancak Arjantin, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koymayı başardı. 66. dakikada Di Maria'nın ara pasında iyi hareketlenen Messi, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. 75'te üst üste paslar sonucunda Uruguay savunması afalladı. Messi'nin çıkardığı topu bekletmeden ortalayan isim Di Maria oldu. Agüero, bu ortayı gole çevirmekten hiç zorlanmadı: 2-0. 80'de kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Messi, Muslera'yı bir kez daha avlamayı başardı: 3-0. Kalan sürede başka gol olmayınca üç puan ev sahibi ekibin oldu.

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera bu maçta 90 dakika boyunca Uruguay'ın kalesini korudu. Fenerbahçe'nin eski stoperi Diego Lugano da 65 dakika sahada kaldı.

Bu skorla Arjantin, 17 puana yükseldi ve liderliğini korudu. Uruguay ise 12 puanla dördüncü sırada kaldı.


13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı