Ahmet Çakar'dan Cüneyt Çakır'a ağır eleştiri

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan yeni yılın ilk derbisinde yaşanan tartışmalı pozisyonlar Beyaz Futbol programında masaya yatırıldı.
Ahmet Çakar Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray Cüneyt Çakır 


Dev derbide en çok tartışılan karar, hakem Cüneyt Çakır ' ın Veli Kavlak ' a gösterdiği kırmızı kart pozisyonu oldu.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Veli Kavlak, Sneijder ' in yüzüne doğru eliyle yaptığı haraket sonrası oyun dışı kaldı.

Bu kararın ardından hakem Çakır ' a Beşiktaşlı taraftarlar sert tepki gösterdi.

ARTIK ÖZKAHYA VE ÇAKIR DİYE BAĞIRIN

Beyaz Futbol programı yorumcusu Ahmet Çakar o pozisyonu canlı yayında değerlendirdi.

Geçen hafta Atiba ' ya bu hafta da Veli ' ye gösterilen kırmızı kartlar sonrası maçın hakemleri Halis Özkahya ve Cüneyt Çakır ' ı topa tutan Ahmet Çakar “ Beşiktaş taraftarı sakın Vahap Beyaz ve Ahmet Çakar diye bağırmasın. İki haftada yaşananlar sonrası artık Halis Özkahya ve Cüneyt Çakır diye bağırın. Geçen hafta Atiba uyduruk bir nedenle oyundan atıldı. Arkasından derbide Veli Kavlak ' a gösterilen kırmızı kart doğru değil” diye konuştu.

GÜCÜNÜZ BEŞİKTAŞ ' A MI YETİYOR

Suratından itmek kırmızı kartsa ben bu işi burada bırakıyorum diyen Ahmet Çakar sözlerine şöyle devam etti: “ Cüneyt Çakır ruhen ve bedenen bu maça hazır değildi. İki buçuk ay önce sizlerin dolduruşuyla ' Hakemler Beşiktaş ' ı şampiyon mu yapacak ' diye talihsiz bir söylemde bulunmuştum. Galatasaray ve Fenerbahçe ' ye gücününüz yetmiyor da centilmen Beşiktaş ' a mı gücünüz yetiyor” dedi.

Ahmet Çakar Hakkında
Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş tek Türk hakemidir. Hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra gazete, köşe yazarlığının yanısıra radyo ve TV'de yorumculuk yapmaktadır. Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 2002 yılında Mecidiyeköy'de Profilo Alışveriş Merkezi'nin arkasında bulunan sağlık ocağından çıkarken vurulmuşt...
devamı
5 Ocak 2015 Pazartesi günü yayınlandı